Search
Close this search box.

Nieuwsbrief

Duurzaam betekent ook delen. Daar hoort delen van kennis ook bij. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de fysiotherapie en vitaliteit.

Bedankt voor uw interesse of invullen van ons contactformulier. Als u ons contactformulier hebt ingevuld, zullen wij zo snel mogelijk reageren. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in onze nieuwsbrief.

Onderwerpen in een nieuwsbrief zijn bijv.:

  • Nieuws en blogs over fysiotherapie of vitaliteit
  • Tips over vitaliteit of zelfbehandeling
  • Ontwikkelingen MoVital
  • Recensies en kwaliteitsbeoordeling MoVital
  • Update project duurzaam met inzameling voor het gekozen goed doel
  • Komende cursussen over leefstijl, vitaliteit, gezondheid of sport
  • Acties met kortingen voor bijvoorbeeld een cursus

Willekeurige blogs

Cursus beter hardlopen

Hoe goed is hardlopen eigenlijk?

In de uitzending van RTV Emmen geef ik tips over het voorkomen van hardloopblessures. Het thema was: “Nu het mooie weer eraan komt, zie je heel veel mensen hardlopen. Maar hoe goed is hardlopen nu eigenlijk voor je?”.
Hier mijn tips op een rijtje:

Lees verder »

Dry needling helpt, maar wat kan ik zelf doen aan mijn rugpijn

Na een paar fysiotherapie behandelingen met dryneedling kan ik er weer tegen aan. Maar…. het komt nooit uit. Terwijl ik het heel druk heb. Kan het niet anders? Ik hoorde mijn buurvrouw laatst zeggen dat ze gewoon een paar oefeningen doet en zo weer klachtenvrij is. Ze hoeft niet eens langs de fysiotherapeut. Zelfbehandeling bij rugpijn kan dat? De McKenzie methode biedt een oplossing.

Lees verder »

Massage therapie is niet zonder gevaar

Massage kent zijn risico’s. Het lichaam is continu bezig met voorspellen of iets veilig is. Het lichaam bewaakt een balans. Als iets uit balans is, reageert het lichaam door bijvoorbeeld spierspanning. Als een spier gespannen is, dan is dat in beginsel om een reden. De spanning weghalen door te starten met massage of dry-needling als therapie is niet zonder gevaar en vaak onverstandig. Het lost het probleem niet op, het verzacht de symptomen op dat moment. Massage en dry-needling als therapie hebben hun meerwaarde, maar wel op het juiste moment.

Lees verder »