De bloedbaan zuiveren

Het ontgiften van het lichaam lijkt niet alleen een goed idee, maar is noodzakelijk voor onze vitaliteit. Vooral in een maatschappij waarin we veel zitten. Je kunt natuurlijk allerlei producten kopen, maar we zullen je de geheimen onthullen van de beste technieken en middelen, die bovendien gratis zijn!

 

Detox, maar dan anders

In de traditionele detox wordt het lichaam gezuiverd met externe middelen en technische hoogstandjes. Dat is jammer, aangezien het lichaam alles aan boord heeft om zichzelf te zuiveren. Wij gaan je in deze serie leren hoe je de lichaamseigen systemen kunt inzetten voor een onnavolgbare detox!

 

Bloedbaan spoelen

Het lichaam is constant actief en produceert bijvoorbeeld meer dan 350 miljoen rode bloedcellen per minuut. Met deze indrukwekkende productiecapaciteit, hopen afvalstoffen zich op, die het lichaam geleidelijk en efficiënt afvoert. Toch kunnen we dit proces versnellen met een eenvoudig middel, namelijk bewegen.

 

De spierpomp

Als het lichaam niet beweegt dan doet vooral het hart het pompwerk. Dat kan het hart uitstekend, maar iedereen is gebaat bij een klein beetje hulp. Algeheel bewegen traint niet alleen het hart, maar zet ook de andere spieren aan het werk, waardoor de circulatie en dus de afvoer toeneemt.Daarbij is het interessant dat je niet heel intensief hoeft te sporten. Sterker nog, elk uur bewegen met een matige intensiteit is effectiever dan die dag een maal sporten, zo is gebleken. Wetenschappers konden dat vaststellen aan de hand van de bloedsuikers. Zij die elk uur 2 minuten wandelden hadden 18% minder suikers in hun bloed dan diegene die ‘s ochtends sportte en de rest van de dag stilzaten. Het spectaculaire verschil is met geen enkele andere detoxkuur te bereiken. Bewegen is dus een uitstekende manier van detoxen, maar doe het elk uur.

 

Conclusie

Als men denkt aan detox dan denkt men vaak aan externe middelen, terwijl het menselijk lichaam zichzelf uitstekend kan zuiveren. Bewegen is een van de krachtigste manieren van detoxen en elk uur 2 minuten wandelen zuivert de bloedbaan op onnavolgbare wijze. Simpel en effectief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van MoVital en mis geen blog meer

Anderen bekeken ook:

Dry needling helpt, maar wat kan ik zelf doen aan mijn rugpijn

Dry needling helpt, maar wat kan ik zelf doen aan mijn rugpijn

Na een paar fysiotherapie behandelingen met dryneedling kan ik er weer tegen aan. Maar…. het komt nooit uit. Terwijl ik het heel druk heb. Kan het niet anders? Ik hoorde mijn buurvrouw laatst zeggen dat ze gewoon een paar oefeningen doet en zo weer klachtenvrij is. Ze hoeft niet eens langs de fysiotherapeut. Zelfbehandeling bij rugpijn kan dat? De McKenzie methode biedt een oplossing.

Lees meer
Wat heb ik gedaan dat ik zo veel pijn en stijfheid heb in mijn nek?

Wat heb ik gedaan dat ik zo veel pijn en stijfheid heb in mijn nek?

In deze blog vertel ik wat ik heb gedaan om minder nekpijn te krijgen. Conclusie:
Langdurig dezelfde houding of veel hetzelfde, vindt je lichaam bedreigend. Pijn en stijfheid zijn manieren van je lichaam om dat duidelijk te maken. Respecteer dat signaal en doe die dag iets anders. In mijn voorbeeld was dat wandelen in een groene omgeving. Even niet achter mijn laptop zitten. Rustig en ontspannen bewegen en tussentijds oefeningen doen!

Lees meer

“Het lukt mij niet om een oefening te blijven doen”

Waarom houd ik het niet vol? Dat komt omdat wij eigenlijk 95% van ons gedrag gedurende de dag onbewust doen. Het klinkt heel veel, maar wij denken niet meer over elke handeling na. We doen het gewoon. Vergelijk je eerst rijles maar is met hoe je nu autorijdt. Nu denk...

Lees meer