Fysiotherapie bij klachten aan gewrichten of spieren

Onderzoek - Behandeling - Preventie - Prestatie

Fysiotherapie voor vrijheid in bewegen

Kunnen bewegen geeft vrijheid. Bewegen wordt zelfs gezien als medicijn. De beste manier om een gewricht gezond te houden, is het gewricht actief door het midden te bewegen. De actieve beweging zorgt voor voeding en afvoer van afvalstoffen. Helaas kan dit soms verstoord zijn. Bijvoorbeeld door een disbalans tussen de belasting en belastbaarheid. De fysiotherapeut zorgt er voor dat dit weer meer in balans is.


Ontwikkelingen in de fysiotherapie

Binnen de fysiotherapie wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar behandeltechnieken. Dit heeft er voor gezorgd dat fysiotherapie naar een hoger wetenschappelijk niveau is gebracht en vrij toegankelijk is geworden. Sinds een paar jaar heb je geen verwijzing meer nodig van de huisarts.


Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Wij adviseren, behandelen en begeleiden opdat jij zo goed mogelijk je dagelijkse leven weer kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk en jouw passie kunnen hervatten. Niet alleen bij een blessure kan een fysiotherapeut jou helpen. Ook als het gaat om preventieve zorg. Bijvoorbeeld in het geval van diabetes, hart- & vaatziekten, obesitas, of als het gaat om het opstellen van een verantwoord beweegprogramma of trainingsschema na een rugblessure.

Maak hier uw afspraak


De behandeling

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren, of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling krijg je vaak thuisoefeningen. Deze worden zo beperkt mogelijk gehouden met toetsing op 80/20% regel, 20% inspanning 80% resultaat! Ter ondersteuning van de oefentherapie kunnen we ook gebruikmaken van mobilisatietechnieken, massage of medisch tapen. Daarbij geven we preventief advies en voorlichting.


Aanvulling op fysiotherapie:


Geïnteresseerd in fysiotherapie?

Wilt u meer informatie over fysiotherapie in Emmen of Coevorden, vul dan onderstaand formulier in of vraag direct een afspraak aan.

Populaire cursussen en trajecten

We wensen iedereen gelukkig nieuwjaar, maar hoe word je eigenlijk gelukkiger? Leer het 15 januari. Leer de concrete stappen en tips die je kunt zetten om te stoppen met roken en leer vooral volhouden Onze vitaliteitscoach helpt jouw doelstelling volhouden en beter te worden in stress door, vermoeidheid, angst of pijn!

Wat zeggen anderen?

Twitter