Hoe krijg ik een sterke rug? Vertrouwd bewegen zonder rugpijn

Een sprintje kunnen trekken, spelen met je kinderen, sporten, helpen met klussen etc. Het lijkt vanzelfsprekend, maar soms ben je belemmerd, omdat je rug lijkt te protesteren. De cursus is voor iedereen die een verleden heeft met rugklachten of een sterkere rug wil voor meer vrijheid en betere prestaties. Ook als je een gezonde rug hebt biedt deze cursus een meerwaarde.

 

Een sterkere rug

Rugklachten hebben veel impact op het dagelijks leven. Na een periode met rugklachten voelt het als een opluchting om pijnvrij te zijn. Als de pijnvrije periode langer duurt, groeit de behoefte weer actiever te worden. Daarnaast is beweging belangrijk om terugval te voorkomen. Toch is men vaak huiverig om nieuwe activiteiten op te pakken. Na een periode van rugklachten ben je vaak het vertrouwen kwijt. Bang dat de pijn langzaam terug komt of het ineens weer in je rug “schiet”.

Voor wie?

Wij bieden deze cursus aan voor iedereen die na behandeling pijnvrij is en toe is aan een nieuwe actievere fase. Deze cursus is zeer geschikt voor mensen die geen rugklachten hebben gehad maar wel belang hebben bij een sterke rug. Je haalt meer resultaat uit je training en betere prestaties in je sport.

Inhoud

De cursus biedt een theoretische basis, waarin duidelijk en begrijpelijk benodigde informatie wordt gegeven. Deze theorie wordt direct in de praktijk gebracht. Hierdoor leer je op een veilige manier grenzen te verleggen onder professionele begeleiding.

Alle oefeningen worden rustig en overzichtelijk doorgenomen. Je leert hoe je deze oefeningen zelfstandig kunt uitvoeren. Hierdoor kun je de principes ook buiten de cursus toepassen. Je wordt je bewuster van de mogelijkheden en bouwt vertrouwen op in je lichaam. Na afloop weet je welke oefeningen je preventief kunt doen om een gezonde en sterkere rug te krijgen en te behouden.

Meer informatie en voorbeelden vind je op onze facebookpagina “Movital“.

Thema’s

  • Kennis over een neutrale rug
  • Bewegen met een veilige rug
  • Hoe train je veilig je rug- en buikspieren
  • Hoe zwaar heeft je eigen rug het?
  • De rol van ademhaling
  • Ontogenie (de motorische ontwikkeling van een baby per fase);

Kosten

De kosten voor de cursus bestaande uit 5 lessen inclusief lesmateriaal bedraagt 109 euro.

Inclusief

  • Handouts
  • Toegang tot online videomateriaal
  • Certificaat
  • * tegen meerprijs i.c.m. de cursus het boek: “Behandel zelf je rug” van Robin McKenzie voor 10 euro.

Aanvullende gegevens

Groepsgrootte: minimaal 2 en maximaal 10 personen
Locatie: Nijbracht 116 Emmen
Docent: Laura Stigter

Data 2019

Data volgt nog

 

Ja, ik wil vertrouwen hebben in mijn rug en bewegen zonder rugpijn!