Grip op roken

Leer je sigaret uitstellen

Niet te stoppen

Ben jij ook al een paar keer gestopt met roken, maar begin je er toch steeds weer aan? Kun jij de verleiding niet weerstaan om toch weer een sigaret op te steken? Denk jij juist meer aan roken als je probeert te minderen? Of wil je wel stoppen maar kun je het echt niet? En gaat je conditie er daardoor steeds verder op achteruit?

We leven in een maatschappij waarin we enorm worden geprikkeld en gestimuleerd om iets te gaan doen, dan wel niet te doen. Het stoppen met roken is daar een van. Er worden complete campagnes aan verbonden, maar onderaan de streep verandert er niet zo heel veel. Het blijkt namelijk lastig om het gewenste gedrag vol te houden. Het ontbreekt hier aan het hebben van de juiste tools.  Motivatie, gedrag en gewoontes spelen een cruciale rol in het behalen van het resultaat.

Hoe kan het dan wel?

Wij bieden concrete invulling aan bovenstaande aspecten en creëren daarmee de voorwaarden om succesvol te stoppen met roken. Dit betekent dat we het kunnen volhouden en veerkrachtiger zullen zijn in tijden dat we’ getroffen’ worden door verleidingen. Daarnaast is het zinvol gebleken om te zoeken naar mensen in je omgeving die jou steunen en mogelijk kunnen helpen in dit proces. We leren je dus om beloning te zoeken in andere aspecten. Denk hierbij aan een dagje uit met een dierbaar persoon, of iets maatschappelijks doen met het geld wat je ‘bespaart’ hebt.

Te behandelen onderwerpen:

  • Inspelen op motivatie (doel stellen)
  • Gewoontes ombuigen
  • Aanleren ‘nieuw gedrag’
  • Verleidingen weerstaan

Data

De cursus is op aanvraag en kan tevens op locatie worden gegeven.

Kosten

De kosten voor de cursus bestaande uit 5 lessen, inclusief lesmateriaal bedraagt 109 euro.

Inclusief

  • Handouts
  • Certificaat

Aanvullende gegevens

Groepsgrootte: max 10 pers.
Locatie: Nijbracht 116, Emmen
Docent: Laura Stigter

Cursus Grip op roken