Vitaliteitscoaching

De reis wat voor jou de moeite waard is

Vitaliteitscoach

Energiek en krachtig zijn, vitaliteit. Hier kan iedereen baat bij hebben, ook als je heel gezond of ziek bent. Vitaliteit gaat namelijk niet zozeer over gezondheid maar over vrijheid om meer uit het leven te halen. Als vitaliteitscoach zijn wij expert op gebied van stress, voeding, functioneel bewegen, coachen en volhouden.

We leven in een nieuwe wereld. Een wereld waarin je keuze te over hebt, maar dagelijks herinnerd wordt aan hoe je eruit moet zien, wat je allemaal moet bezitten, vrienden moet hebben en dat je gelukkig moet zijn. Dit kan veel stress geven. Om in deze wereld te floreren blijk je hele nieuwe vaardigheden nodig te hebben, vaardigheden die je niet op school leert en ook niet van huis uit meekrijgt.

Verkennen, stap één

  • A: Wat drijft je en wat houdt je tegen? (Autonomie)
  • B: Wie kan je daarbij helpen of kun je het mee delen? (Sociale Betrokkenheid)
  • C: Wat heb je daar voor nodig en hoe geeft het jou waarde? (Competenties)

Veranderen, stap twee

Focus, wilskracht en veerkracht om gewoontes te doorbreken. Je leert de tools en vaardigheden om focus te kunnen houden, wilskracht in te zetten en veerkracht om sneller op te staan. We werken daarbij aan leefstijl aspecten zoals stress, slapen, voeding en fitheid (bewegen). Alles om jou dichterbij je doel te brengen.

 

Volhouden, stap drie

Na vier tot tien weken word het moeilijker om je nieuwe leefstijl vol te houden. Het wordt saai, relatie gaat uit, het wordt drukker op je werk, krijgt een blessure of bent moe om je continu te moeten verantwoorden naar je vrienden en familie. Allemaal voorbeelden die kunnen gebeuren. We bereiden je niet alleen voor met een crisisplan we leren je afstemmen en variatie toe te passen. Je nieuwe leefstijl is een gewoonte geworden. Je hoeft er niet meer over na te denken, maar kunt leven!

Vitaliteitstraject:

Een vitaliteitstraject bestaat uit minimaal zes sessies verspreid over maximaal 6 maanden. Een enkele sessie is mogelijk, maar we hebben vaak ervaren dat deze sessie je wel op weg helpt, maar volhouden lastig blijft. Men zegt wel eens: 1% inspiratie en 99% transpiratie. Dit geldt voor de meeste veranderingen. Wij zijn juist expert met het helpen volhouden en adviseren daarom om een vitaliteitstraject te volgen.

Test je vitaliteit

Om gerichter te helpen voor snel resultaat starten we met een nulmeting. Elke doelstelling zal zijn eigen nulmeting hebben. Enkele voorbeelden:

  • Beweegscan: we brengen in kaart hoe jij beweegt en waar mogelijke energielekken zitten en ongewenste gewoontes
  • Voedingscan: hiermee brengen we in kaart of je alle essentiele bouwstoffen, vetten, vitaminen en andere nutrienten binnenkrijgt
  • Mentale gezondheidsscan: deze zegt iets over je stressgevoel en geluksgevoel
  • Doezelscore: deze brengt eventuele slaapschuld in kaart

 

Geïnteresseerd in vitaliteitscoaching

Boek dan direct een vitaliteitstraject, vul onderstaande formulier in voor meer informatie, of bel met 0591-649111.

Boek een vitaliteitstraject

>