Wilskracht oefening: De kledingkast

Het is altijd handig om toegang te houden tot je wilskracht en daarom bespreken we in dit artikel een manier om deze op een praktische manier paraat te houden door het opruimen van je kledingkast.

Overzicht en positieve emoties

Onze wilskracht paraat houden kan onder ander door het creëren van overzicht en ervaren van positieve emoties. Het is daarom handig om regelmatig situaties te creëren waarin een of beiden voorkomen en om het praktisch te houden kiezen we voor de kledingkast. Deze schatkamer kan namelijk ongemerkt vol of zelfs overlopen, waardoor je de waarde niet meer herkent. Dan wordt het tijd om hier wat aan te doen en dat kan met de zogenaamde KoniMari methode.

Konimari

KoniMari is de roepnaam van een Japanse Marie Kondi, die wereldfaam heeft vergaard door haar bijzondere wijze van het huis aan kant houden. Zij geeft lezingen, consulteert en schrijft boeken vol praktische en interessante tips. Bij het opruimen van de kledingkast kiest zij bijvoorbeeld voor het sorteren op basis van vreugde die een kledingstuk geeft. Zij laat de selectie dus afhangen van de emotionele- en niet zozeer de functionele of financiële waarde. Datgene wat niet meer past, wordt weggegeven of verkocht. Doe dit een tot twee maal per jaar en je creëert overzicht en ervaart positieve emoties. Het is een praktische manier om je wilskracht paraat te houden.

Conclusie

Een kledingkast opruimen kan een taak zijn waar je tegenop ziet, maar het overzicht en de rust die het geeft kan heel bevredigend zijn. Als je dan ook de selectie laat afhangen van de hoeveelheid vreugde die kleding je geeft, dan combineer je overzicht en positieve emoties in één taak. Een taak die bovendien leidt tot het paraat houden van wilskracht. beïnvloeden.

 

Zelf meer wilskracht?

Leren hoe je stress kunt managen, meer energie en (wils)kracht kunt krijgen voor gezondheid, sport, werk of persoonlijke ontwikkeling? Neem contact op met een van onze vitaliteitscoaches: Laura of Robin. Of als u ons contactformulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Bron: www.readyforlife.nl

Opgave of informatie vitaliteitscoach

3 + 5 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief van MoVital en mis geen blog meer

Anderen bekeken ook:

“Het lukt mij niet om een oefening te blijven doen”

Waarom houd ik het niet vol? Dat komt omdat wij eigenlijk 95% van ons gedrag gedurende de dag onbewust doen. Het klinkt heel veel, maar wij denken niet meer over elke handeling na. We doen het gewoon. Vergelijk je eerst rijles maar is met hoe je nu autorijdt. Nu denk...

Lees meer
Dry needling helpt, maar wat kan ik zelf doen aan mijn rugpijn

Dry needling helpt, maar wat kan ik zelf doen aan mijn rugpijn

Na een paar fysiotherapie behandelingen met dryneedling kan ik er weer tegen aan. Maar…. het komt nooit uit. Terwijl ik het heel druk heb. Kan het niet anders? Ik hoorde mijn buurvrouw laatst zeggen dat ze gewoon een paar oefeningen doet en zo weer klachtenvrij is. Ze hoeft niet eens langs de fysiotherapeut. Zelfbehandeling bij rugpijn kan dat? De McKenzie methode biedt een oplossing.

Lees meer