Fysio Fitness Emmen

FysioFitness

 

 

Fitness onder fysiotherapeutische begeleiding.

Iedereen heeft baat bij fitness, maar soms heb je extra begeleiding nodig. Bijvoorbeeld bij klachten aan gewrichten en spieren zoals rug-, knie- schouderklachten. Of wanneer de revalidatie in het ziekenhuis is afgerond maar de overstap naar zelfstandige fitness te groot is. FysioFitness is dan de oplossing.

 

Wat kun je van ons verwachten?

MoVital staat voor een duurzame aanpak. Na het ontdekken van je persoonlijke wens stellen we met gebruik van jouw sterke eigenschappen, ervaringen en onze expertise een passend schema op. Je leert vaardigheden en richtlijnen waar je levenslang baat bij hebt.

 

FysioFitness Individueel


Bij een fysiotherapie indicatie (via DTF of verwijzing van huisarts) valt dit onder reguliere fysiotherapie. Dit wordt indien je aanvullend verzekerd bent vergoed. Na een uitgebreid intakegesprek en onderzoek zal een persoonlijk schema gemaakt worden. Elke sessie duurt ongeveer 25 minuten. Wij helpen je om uiteindelijk zelfstandig te kunnen trainen en werken aan jouw eigen herstel in jouw eigen fitnesscentrum!

 

FysioFitness in groepsverband

Één keer per week trainen onder professionele begeleiding met maximale groepsgrootte van 6 personen. Daarmee kunnen wij garant blijven staan voor veiligheid en kwaliteit. Deze vorm is op basis van een FysioFitness-abonnement en per 4 weken opzegbaar. Je kunt dus elk moment instappen, maar vooraf is er altijd een intakegesprek ondersteund met onderzoek. Deze intake valt deels onder vergoeding van fysiotherapie, de kosten van het abonnement bedraagt 7,50 euro per keer.
De training is verdeeld in fases. Eerst is er een gezamenlijke warming-up met ruimte voor eigen specifieke oefeningen. Aansluitend volgt de kern training. In de kerntraining wordt conditie en kracht gecombineerd in een circuit, bestaande uit 6 oefeningen. Afsluitend volgt een gezamenlijke cooling down. De totale duur van de training is ongeveer een uur.

* Beide vormen zijn ondersteunend en kunnen tegelijk lopen of elkaar volgen.

* Fysiofitness in groepsverband kan bij voldoende animo. Op dit moment lopen er geen groepen. De meesten kiezen voor een individueel traject.