Search
Close this search box.

Kennisbank

Uncategorized
admin

Dry needling helpt, maar wat kan ik zelf doen aan mijn rugpijn

Na een paar fysiotherapie behandelingen met dryneedling kan ik er weer tegen aan. Maar…. het komt nooit uit. Terwijl ik het heel druk heb. Kan het niet anders? Ik hoorde mijn buurvrouw laatst zeggen dat ze gewoon een paar oefeningen doet en zo weer klachtenvrij is. Ze hoeft niet eens langs de fysiotherapeut. Zelfbehandeling bij rugpijn kan dat? De McKenzie methode biedt een oplossing.

Read More »
Uncategorized
PeterHagel

Welke zorgverzekeraar kies jij?

Tot de jaarwisseling kun jij nog wisselen van zorgverzekeraar. Uit gemak en gevoel van zekerheid zijn we vaak geneigd om bij dezelfde zorgverzekeraar te blijven.

Read More »

Je bent pas succesvol als je een burn-out hebt gehad

We leven in een maatschappij waarin hard werken hoort. Een maatschappij waarin als je maar hard genoeg werkt, je alles kunt bereiken. Je hoort er namelijk pas bij als je een burn-out hebt gehad. Maar wat als je na je herstel nog steeds niet de oude bent? Je doet en laat er veel voor, maar er ‘ontbreekt’ nog steeds iets. Je moet je daarmee ook sterk afvragen of je weer op dat punt gaat komen, maar ook of je dit überhaupt wel wilt.

Read More »

Hoe kom ik in deze tijd mijn dag door?

In tijden van (fysieke) isolatie ligt eenzaamheid op de loer. Frustraties omdat je nergens heen kan of taken af kan ronden. Je vereenzaamd, verveelt je of kan je simpelweg nergens toe zetten om iets te doen. Eenzaamheid was altijd al iets van deze tijd maar we zien dit helaas alleen maar toenemen. Het wordt tijd om zelf iets meer regie te pakken. Behoudt het dagelijkse ritme en structuur en bouw een buffer op tegen eenzaamheid!

Read More »

Wat kan ik doen tegen eenzaamheid in deze tijd?

De fysiek vorm van contact valt weg en isolatie en eenzaamheid hebben daarmee hun intreden gedaan. Je kunt immers eenzaam zijn in je eentje, in een groep maar ook in een huwelijk. Het draait namelijk om het delen van een positieve emotie en oprechte interesse tonen in elkaar. Fysiek contact is hierin veelal de bevestiging, maar is zeker niet noodzakelijk.

Read More »
Uncategorized
admin

Wat heb ik gedaan dat ik zo veel pijn en stijfheid heb in mijn nek?

In deze blog vertel ik wat ik heb gedaan om minder nekpijn te krijgen. Conclusie:
Langdurig dezelfde houding of veel hetzelfde, vindt je lichaam bedreigend. Pijn en stijfheid zijn manieren van je lichaam om dat duidelijk te maken. Respecteer dat signaal en doe die dag iets anders. In mijn voorbeeld was dat wandelen in een groene omgeving. Even niet achter mijn laptop zitten. Rustig en ontspannen bewegen en tussentijds oefeningen doen!

Read More »
Uncategorized
admin

Bewegen is goed, goed bewegen is beter!

Een gewricht dient de aandacht te krijgen die het verdient! Dit betekent niks anders dat je hem beweegt, uitdaagt in begin en eindstand en zodoende voldoende voeding geeft zodat het alle bewegingen, in alle mogelijke richtingen kan maken. Indien dit niet of in mindere mate gebeurd ‘verslechterd’ de conditie van het gewricht en zal zich dit tonen in pijn en stijfheid. Zet jezelf weer in beweging door middel van CAR’s en krijg letterlijk en figuurlijk je bewegingsvrijheid weer terug! 

Read More »
fysiotherapie
PeterHagel

Online fysiotherapie op afstand, onze ervaring

Fysiotherapie, een fysiek beroep online aanbieden, hoe dan? In een tijd waar we steeds meer online mogelijkheden hebben is fysiotherapie op afstand een logische stap. We zijn trots om als MoVital Emmen vanaf nu ook zorg op afstand te kunnen aanbieden. Fysiotherapeut Lieke verteld over haar ervaring.

Read More »
Uncategorized
admin

De weg naar MVO certificaat!

We zijn ontzettend trots op het verkregen MVO certificaat van de wethouder van de Gemeente Emmen. MVO: maatschappelijk verantwoord ondernemen draait om sociaal en duurzaam

Read More »
Uncategorized
admin

Stijfheid als bescherming

Stijfheid hoort bij ouder worden. Hoezo? Stijfheid in gewrichten door leeftijd Stijfheid wordt vaak gekoppeld aan slijtage ofwel artrose, waar we vaker over schreven. Het

Read More »
Uncategorized
admin

Zitten is het nieuwe roken, kappen nou!

Laten we gelijk duidelijk zijn, roken is nog steeds slechter voor de gezondheid dan 8 uur zitten en veel zorgwekkender. Toch maken veel mensen zich zorgen over het vele zitten. Natuurlijk ben ik geen voorstander van langdurig zitten, maar laten we elkaar niet ziek praten. Laat staan dat sta-bureaus de oplossing zijn.

Read More »
Uncategorized
admin

Massage therapie is niet zonder gevaar

Massage kent zijn risico’s. Het lichaam is continu bezig met voorspellen of iets veilig is. Het lichaam bewaakt een balans. Als iets uit balans is, reageert het lichaam door bijvoorbeeld spierspanning. Als een spier gespannen is, dan is dat in beginsel om een reden. De spanning weghalen door te starten met massage of dry-needling als therapie is niet zonder gevaar en vaak onverstandig. Het lost het probleem niet op, het verzacht de symptomen op dat moment. Massage en dry-needling als therapie hebben hun meerwaarde, maar wel op het juiste moment.

Read More »
Uncategorized
admin

Gezond 2019 starten met de tips van een leefstijlcoach

Tijdens een interview op RTL nieuws noemt Meijke van Herwijnen namens de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches vijf tips om het jaar goed te starten. De moeite waard om te delen!
We leggen de tips een voor een uit en maken het toepasbaar om ze direct in te kunnen zetten. De start van het nieuwe jaar gaat namelijk voor velen gepaard met goede voornemens. De een slaagt erin om het gewenste resultaat met blijvend succes te halen. Maar voor velen geldt dat het lastig is om te starten, laat staan om het te volhouden. ‘’out of the blue’’ starten is doorgaans niet ‘de beste’ manier. Nadenken over het proces en jezelf iets meer voorbereiding geven kan ontzettend nuttig zijn.

Read More »
Uncategorized
admin

Dankbaarheid als medicijn tegen eenzaamheid

Rondom kerst wordt veel aandacht geschonken aan eenzaamheid. Dit kan heel mooi uitpakken, maar sommige mensen ervaren het als pijnlijk, vermoeiend of zelfs beangstigend. Het opdringen van de “kerstgedachte” kan dan zelfs averechts werken. Graag neem ik je mee hoe je het grijpbaarder kunt maken.

Read More »
Uncategorized
admin

Fysiotherapie vergoeding zorgverzekeraars 2019

Dit jaar kon het KNGF (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid) en dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven. Dat betekent dat uw fysiotherapeut soms de behandeling moet staken, terwijl u voor meer behandelingen verzekerd bent.

Read More »