Search
Close this search box.

Fysiotherapie

Met 20 jaar ervaring weten wij als geen ander dat fysieke klachten vaak niet op zichzelf staan. Daarom hebben wij bij Movital een eigen totaalconcept ontwikkeld waarbij we een behandelplan met Impact maken. Na een grondig onderzoek kunnen we snel duidelijkheid geven en gaan we er samen stapsgewijs mee aan de slag. Met een breed scala aan verschillende behandelmethoden helpen wij jou aan een voorspoedig herstel.

De juiste behandeling op het juiste moment

Fysiotherapie is veel meer dan masseren, intapen en het doen van oefeningen. In ons behandelsysteem zit een opbouw die gesteund wordt door wetenschap. Het geeft duidelijkheid en richting in jouw behandeling en herstel. Daarin hechten we veel waarde aan het kunnen voorspellen wat het effect van de behandeling is. Wij toetsen de (werk)diagnose, behandeling en het resultaat. Het geeft wijsheid in wat je wel en niet moet doen. Bij MoVital gaan we voor zinnige fysiotherapie met Impact!

Enkele voorbeelden van behandelingen die MoVital aanbiedt:

Fysiotherapeuten Lieke en Peter leggen uit hoe een fysiotherapie behandeling in zijn werk gaat en waarom je nooit genoegen moet nemen met een standaard oefenschema als je een intake doet bij de fysiotherapeut.

Onze specialisatie gebieden

Met ruim 20 jaar ervaring in de fysiotherapie hebben wij heel wat expertise in huis. Wat je klacht ook is, samen zullen we naar de juiste behandelmethode zoeken. Hieronder zie je een kort overzicht van onze specialisaties. Staat jouw klacht er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar.

Rugklachten

Rugklachten zijn één van de meest voorkomende klachten waarvoor men naar de fysiotherapeut gaat. Spit, hernia, SI-klachten, ischias, aspecifieke lage rugklachten zijn bekende termen als het om rugpijn gaat die soms zelfs uitstraalt naar bil of been. Voor chronische rugpijn hebben wij een speciaal programma ontworpen: Het RugVitaal programma.
Pijn in je bil of heup kan je ernstig belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Deze klachten kunnen meerdere oorzaken hebben. Bekende aandoeningen zijn: piriformis syndroom, slijmbeurs ontsteking, heup impigment, heup artrose of prothese. Fysiotherapie kan helpen om je heup- en bilklachten te verlichten.
Je knieën hebben dagelijks veel te voorduren, knieklachten zijn dan ook veelvoorkomend. Pijn aan je knie kan meerdere oorzaken hebben. Bekende aandoeningen zijn: jumpers knee, runners knee, meniscusklachten, knie artrose, kruisband revalidatie etc. Alleen rustig aandoen is vaak niet genoeg, fysiotherapie biedt een oplossing bij de meest voorkomende knieklachten.

Schouderklachten

Zeurende of stekende pijn rondom het schoudergewricht soms met uitstraling naar de schouderbladen, nek, elleboog of vingers. Pijn aan je schouder kan meerdere oorzaken hebben. Bekende aandoeningen zijn: slijmbeurs ontsteking, impigement, kalkaanslag rotator cuff en instabiliteit. Voor schouderklachten is fysiotherapie onmisbaar.

Nekklachten

Pijn in je nek, stijfheid, moeilijk het hoofd kunnen draaien, hoofdpijn. Als je nekklachten hebt komen deze klachten je vast bekend voor. Pijn aan je nek kan meerdere oorzaken hebben. Bekende aandoeningen zijn: hernia, hoofdpijn, whiplash en KANS (klachten aan de arm nek en/of schouder). Fysiotherapie kan helpen om deze klachten te verlichten en in de toekomst te voorkomen.

Zwangerschapsklachten

Tijdens en na de zwangerschap kun je pijn in de schaamstreek, bil of rug hebben. Dit wordt zwangerschap gerelateerde bekkenpijn genoemd en kan zich verschillend uiten. Fysiotherapie kan helpen om je zwangerschapsklachten verlichten en je zwangerschap tot een fijne, gedenkwaardige periode te maken.  

Onze fysiotherapeuten

Profiel Peter Hagel, vitaliteitskundige, fysiotherapeut en McKenzie therapeut bij MoVital in Emmen
Een greep uit vervolgopleidingen en cursussen:
Peter Hagel
“Een behandeling is pas succesvol als jij weet wat je buiten de behandeling om zelf kunt doen”

Tevens werkzaam bij de Rugpoli in Delden als musculoskeletaal consulent en docent bij kennisinstituut leefstijl en vitaliteit Chivo.
Een greep uit vervolgopleidingen en cursussen:

Lieke Mulder – Lammers

“Samen werken aan meer vrijheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid “.

Lieke Lammer, fysiotherapeut en McKenzie therapeut bij MoVital in Emmen