Leefstijl workshop op maat

  • Grip op gewicht
  • Train voor beter hardlopen
  • Goed bewegen
  • Goed slapen
  • Grip op roken
  • Grip op stress

BEWEEG – LEER – LEEF

Leerzame workshop op maat!

Op een leuke en leerzame manier kennis maken met leefstijl en vitaliteit. De workshop is geschikt voor iedereen. Of je er nu weinig vanaf weet, of er wellicht al veel ervaring mee hebt, het is voor iedereen leerzaam!

We maken er een leuke dag van! Healthcoach Laura Stigter neemt je mee in de wereld van de leefstijl en vitaliteit. Door middel van leuke weetjes, anekdotes en theoretische kennis over de werking van het menselijk lichaam laat zei zien hoe je misschien wel meer uit het leven kunt halen.

Interactief en gezellig!

Presentatie maar dan anders…

Vanuit je eigen huiskamer, of je nu op je telefoon of tablet kijkt, we nemen je mee naar een bereikbare gezonde leefstijl. 
Aan het eind heb jij een concreet plan zodat jij niet alleen kan starten met veranderen, maar het juist ook kan volhouden! Het beloofd een inspirerende avond te worden, waar feiten van fabels worden gescheiden!

Goed bewegen

Dagelijks spontaan bewegen

Draaien in bed, opstaan van de grond, iets tillen. Het gaat vaak gepaard met een stijve nek of rug in de ochtend of zelfs de gehele dag op kantoor? We hebben het allemaal druk en ontkomen er niet altijd aan om veel te moeten zitten of veel hetzelfde te bewegen. Dit kan tot gevolg hebben dat je meer stijfheid ervaart en spontane bewegingen uit de weg gaat. Wil jij leren om met minimale tijd en inspanning dit voor een groot deel te voorkomen? Leer de basis van bewegen en een vijftal oefeningen om stijfheid te verminderen.

Beter hardlopen

Train om te kunnen hardlopen

Je bent vrij en het zonnetje schijnt. Een heerlijke dag om te gaan hardlopen, maar na 1 km begint je knie alweer te zeuren. Hardlopen is een technische sport. Het is vaak goed om een hardloopclinic te volgen bij een atletiek vereniging. Maar je kunt meer. Zo weten we dat krachttraining en zelfs yoga het hardlopen kan ondersteunen. Maar welke oefeningen?, hoe veel en zwaar moet je dit doen?

Grip op stress

Herwin controle

De maatschappij in combinatie met social media bepalen vandaag de dag steeds meer wie jij zou ‘moeten’ zijn of wat je dient te bezitten. Deze nieuwe ‘norm’ kan stress met zich meebrengen en zorgt ervoor dat we de lat voor onszelf op ongrijpbare hoogte leggen! Leer prioriteiten te stellen in datgeen wat jij echt wilt, durf de keuzes te maken die daarbij horen en leer op een vriendelijke manier nee te zeggen.

Grip op roken

Train om te stoppen

Overweeg jij om te stoppen met roken of kun je wat hulp gebruiken? Ondanks alle waarschuwingen, blijft het moeilijk. Dit is heel begrijpelijk. We leven in een maatschappij waarin we worden geprikkeld en gestimuleerd om iets te gaan doen, dan wel niet te doen, waaronder roken. Het blijkt lastig om ander gedrag vol te houden.  Motivatie, omgeving, stress en gewoontes spelen een cruciale rol in het behalen van het resultaat.

Goed Slapen

Invloed van omgeving

Word je niet uitgerust wakker en ben je overdag vermoeid? Kan jij je hierdoor lastiger concentreren op taken die je moet doen? Heb jij rond 16:00 een opkikker nodig? Wij leren je hoe jij je omgeving en avond ritueel kunt inzetten om meer uit het slapen te halen. Zonder meer uren slaap toch uitgerust wakker worden. We geven praktische tips om de ‘kwaliteit van slapen’ te verbeteren.

Grip op gewicht

De GOK methode
Heb jij ook het idee dat je aankomt terwijl je helemaal niet veel eet? Of heb je na al die diëten alleen maar het gevoel dat je na verloop van tijd zwaarder wordt in plaats van lichter? En word jij er zo langzamerhand helemaal moedeloos van?!

Gedrag en omgeving zijn van cruciaal belang Leer hoe jij je omgeving kunt gebruiken voor een gezonder gedrag, zonder continu met jezelf bezig te zijn.

“Het lukt mij niet om een oefening te blijven doen”

Waarom houd ik het niet vol? Dat komt omdat wij eigenlijk 95% van ons gedrag gedurende de dag onbewust doen. Het klinkt heel veel, maar wij denken niet meer over elke handeling na. We doen het gewoon. Vergelijk je eerst rijles maar is met hoe je nu autorijdt. Nu denk...

Lees meer
Zorg voor jezelf, blijf in beweging!

Zorg voor jezelf, blijf in beweging!

We leven vandaag de dag in een onzekere, nare en soms zelfs enge periode. Vele winkels, restaurants en sportclubs hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten met als gevolg grote maatschappelijke en economische consequenties. In deze tijd van onzekerheid kunnen we...

Lees meer
De weg naar MVO certificaat!

De weg naar MVO certificaat!

We zijn ontzettend trots op het verkregen MVO certificaat van de wethouder van de Gemeente Emmen. MVO: maatschappelijk verantwoord ondernemen draait om sociaal en duurzaam ondernemen met ‘impact’: Winst/effect voor de eigen organisatie, maar vooral voor de...

Lees meer