Gratis Leefstijl workshop

Elke 6 weken een gratis leefstijlworkshop;

  • Grip op roken
  • Goed bewegen
  • Train voor beter Hardlopen
  • Grip op gewicht
  • Grip op stress
  • Goed slapen

BEWEEG – LEER – LEEF

Leerzame gratis avond!

Op een leuke en leerzame manier kennis maken met leefstijl en vitaliteit. Dat kan tijdens de gratis leefstijl workshop van MoVital. Iedereen is welkom, en neem vooral een vriend, familielid of kennis mee. We maken er een leuke avond van. Healthcoach Laura Stigter, vitaliteitstherapeut Robin Sijbom en Peter Hagel nemen je mee in de wereld van de leefstijl en vitaliteit. Door middel van leuke weetjes, anekdotes en theoretische kennis over de werking van het menselijk lichaam laten zij zien hoe je misschien wel meer uit het leven kunt halen.

Interactief en gezellig!

Presentatie maar dan anders…

In een huiskamersetting nemen we je mee naar een bereikbare gezonde leefstijl. We doen er alles aan om in een ontspannen sfeer zonder verwijt of vooroordelen jou een concreet plan te geven. Het beloofd een inspirerende avond te worden, waar feiten van fabels worden gescheiden!

De volgende workshop: Grip op Gewicht

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Goed bewegen

Dagelijks vrij en krachtig bewegen

Stijve nek of rug in de ochtend of op kantoor? We hebben het allemaal druk en ontkomen er niet altijd aan om veel te moeten zitten of veel hetzelfde te bewegen. Dit kan tot gevolg hebben dat je meer stijfheid ervaart en spontane bewegingen uit de weg gaat. Het wordt in eens belangrijk om een warming-up te moeten doen. Wil jij leren om met minimale tijd en inspanning dit voor een groot deel te voorkomen? Schrijf je dan in voor onze gratis leefstijl workshop en ervaar direct minder stijfheid. Je leert de basis van bewegen en een vijftal oefeningen om stijfheid te verminderen.

Dinsdagavond 12 november 19:00

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Beter hardlopen

Train om te kunnen hardlopen

Je bent vrij en het zonnetje schijnt. Een heerlijke dag om te gaan hardlopen, maar na 1 km begint je knie alweer te zeuren. Hardlopen is een technische sport. Het is vaak goed om een hardloopclinic te volgen bij een atletiek vereniging. Maar je kunt meer. Zo weten we dat krachttraining en zelfs yoga het hardlopen kan ondersteunen. Maar welke oefeningen en hoe veel en zwaar? Leer de basis in deze gratis workshop.

Dinsdagavond 12 mei 19:00 uur

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Grip op stress

Herwin controle

De maatschappij in combinatie met social media bepalen vandaag de dag steeds meer wie jij zou ‘moeten’ zijn of wat je dient te bezitten. Deze nieuwe ‘norm’ kan stress met zich meebrengen en zorgt ervoor dat we de lat voor onszelf op ongrijpbare hoogte leggen! Leer prioriteiten te stellen in datgeen wat jij echt wilt, durf de keuzes te maken die daarbij horen en leer op een vriendelijke manier nee te zeggen.

Dinsdagavond 3 november 19:00 uur

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Grip op roken

Train om te stoppen

Overweeg jij om te stoppen met roken of kun je wat hulp gebruiken? Ondanks alle waarschuwingen, blijft het moeilijk. Dit is heel begrijpelijk. We leven in een maatschappij waarin we worden geprikkeld en gestimuleerd om iets te gaan doen, dan wel niet te doen, waaronder roken. Het blijkt lastig om ander gedrag vol te houden.  Motivatie, omgeving, stress en gewoontes spelen een cruciale rol in het behalen van het resultaat.

Dinsdagavond 1oktober 19:00

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Goed Slapen

Invloed van omgeving

Word je niet uitgerust wakker en ben je overdag vermoeid? Kan jij je hierdoor lastiger concentreren op taken die je moet doen? Heb jij rond 16:00 een opkikker nodig? Wij leren je hoe jij je omgeving en avond ritueel kunt inzetten om meer uit het slapen te halen. Zonder meer uren slaap toch uitgerust wakker worden. We geven praktische tips om de ‘kwaliteit van slapen’ te verbeteren.

Dinsdagavond 20 augustus 19:00 uur

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Grip op gewicht

Leer eetprikkels beheersen

Heb jij ook het idee dat je aankomt terwijl je helemaal niet veel eet? Word je er zo langzamerhand moedeloos van alle diëten? Over voeding wordt van alles gezegd en geschreven waardoor het lastig wordt om door de bomen het bos te zien. Wij gaan terug naar de basis, leren je de principes waarom we eten en zorgen daarbij dat je dit door middel van praktische tools en tips kan gebruiken voor gewichtscontrole.

Donderdagavond 12 september 20:00 uur

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Algemene informatie

Goed om te weten

Opgave

Opgave gaat via onze online shop en vragen alleen je naam en mailadres. Dit mailadres wordt gebruikt voor de bevestiging van inschrijving. Deze unieke workshops zijn GRATIS met normaliter een waarde van 30,00€

Live Stream

Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Op aanvraag bieden we de mogelijkheid om online de workshop live bij te wonen. Je krijgt via de mail een uitnodiging met unieke url-code. Dit gaat via de service van Zoom.us.

Locatie

De workshop wordt gegeven bij MoVital in Emmen Nijbracht 116, inpandig bij Fit Sports. Tel: 0591-649111. Neem gerust een gratis kopje koffie of thee en neem plaats aan de grote tafel. Inloop half uur voor aanvang. Vestiging MoVital Emmen

Opgave formulier

Keuze GRATIS leefstijl workshop

12 + 14 =

Gezond 2019 starten met de tips van een leefstijlcoach

Tijdens een interview op RTL nieuws noemt Meijke van Herwijnen namens de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches vijf tips om het jaar goed te starten. De moeite waard om te delen!
We leggen de tips een voor een uit en maken het toepasbaar om ze direct in te kunnen zetten. De start van het nieuwe jaar gaat namelijk voor velen gepaard met goede voornemens. De een slaagt erin om het gewenste resultaat met blijvend succes te halen. Maar voor velen geldt dat het lastig is om te starten, laat staan om het te volhouden. ‘’out of the blue’’ starten is doorgaans niet ‘de beste’ manier. Nadenken over het proces en jezelf iets meer voorbereiding geven kan ontzettend nuttig zijn.

Lees meer

Gelukkig 2019? We maken elkaar gek!

Iedereen wenst elkaar gelukkig Nieuwjaar, maar hoe word je eigenlijk gelukkiger? Er zijn al veel boeken over geschreven, maar er blijkt geen algemeen recept te zijn. De wetenschap is hier helder in. Niemand is gelijk en niet iedereen streeft het zelfs na. Toch bestaat...

Lees meer

Dankbaarheid als medicijn tegen eenzaamheid

Rondom kerst wordt veel aandacht geschonken aan eenzaamheid. Dit kan heel mooi uitpakken, maar sommige mensen ervaren het als pijnlijk, vermoeiend of zelfs beangstigend. Het opdringen van de “kerstgedachte” kan dan zelfs averechts werken. Graag neem ik je mee hoe je het grijpbaarder kunt maken.

Lees meer