Search
Close this search box.

Leefstijl

Jouw leefstijl is van invloed op hoe jij je voelt. Bij een gezonde leefstijl voel je je fit en zit je vol positieve energie. Maar hoe bereik je dit en wat is eigenlijk een gezonde leefstijl? Het veranderen van je leefstijl is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Leer binnenkort meer over een gezonde leefstijl in onze online cursus.

Gezonde leefstijlcursus

Krijg de regie terug over je eigen leven en werk toe naar een gezondere levensstijl. Voel jij je vaak futloos, strijd je al jaren tegen de kilo’s, wil het maar niet lukken met het stoppen met roken? Het zijn zomaar wat onderwerpen die aan bod komen in onze online leefstijlcursus. Achter de schermen zijn wij hard aan het werk om de leefstijlcursus vorm te geven. Wil jij in de tussentijd al aan de slag met een bepaald thema? Neem dan contact met ons op en dan kijken wij wat we voor je kunnen betekenen.
McKenzie methode demonstratie bij nekklachten.

Leefstijl problematiek

Hieronder zie je verschillende soorten problemen waar je tegenaan kunt lopen in je zoektocht naar een gezondere leefstijl. Met behulp van onze online leefstijlcursus kun jij deze hindernissen overwinnen.

Meer en beter bewegen

Met steeds meer zittende beroepen, bewegen we ook steeds minder. En de bewegingen die we maken zijn veelal hetzelfde en niet altijd ergonomisch even goed. Wat is eigenlijk goed bewegen en hoe zorg je ervoor dat je meer gaat bewegen? Wil jij leren om met minimale tijd en inspanning meer en beter te bewegen? Leer de basis van bewegen en een vijftal oefeningen om stijfheid te verminderen.

Beter hardlopen

Je bent vrij en het zonnetje schijnt. Een heerlijke dag om te gaan hardlopen, maar na 1 km begint je knie alweer te zeuren. Hardlopen is een technische sport, iets dat men wel eens vergeet. Het volgen van een hardloopclinic is een goed begin, maar er zijn meer manieren om aan jouw hardlooptechniek te werken. Wist je dat krachttraining en zelfs yoga het hardlopen kunnen ondersteunen?

Beter slapen

Word je niet uitgerust wakker en ben je daardoor overdag vermoeid? Kan jij je hierdoor lastiger concentreren op taken? Heb jij rond 16:00 een opkikker nodig? Wij leren je hoe jij je omgeving en avond ritueel kunt inzetten om meer uit het slapen te halen. Zonder meer uren slaap toch uitgerust wakker worden. We geven praktische tips om de ‘kwaliteit van slapen’ te verbeteren.

Grip op gewicht

Heb jij ook het idee dat je aankomt terwijl je helemaal niet veel eet? Of heb je na al die diëten alleen maar het gevoel dat je na verloop van tijd zwaarder wordt in plaats van lichter? Je gewicht, je kunt er moedeloos van worden. Gedrag en omgeving zijn van cruciaal belang. Leer hoe jij je omgeving kunt gebruiken voor een gezonder gedrag, zonder continu met jezelf bezig te zijn. Krijg weer grip op je gewicht.

Grip op stress

De maatschappij in combinatie met social media bepalen vandaag de dag steeds meer wie jij zou ‘moeten’ zijn of wat je dient te bezitten. Deze nieuwe ‘norm’ kan stress met zich meebrengen en zorgt ervoor dat we de lat voor onszelf op ongrijpbare hoogte leggen. Leer prioriteiten te stellen in datgeen wat jij echt wilt, durf de keuzes te maken die daarbij horen en leer op een vriendelijke manier nee te zeggen.

Stoppen met roken

“Was ik maar nooit begonnen met roken.” We weten allemaal dat roken slecht voor je is, maar stoppen is zo simpel nog niet. Overweeg jij om te stoppen met roken of kun je wel wat hulp gebruiken? Motivatie, omgeving, stress en gewoontes spelen een cruciale rol in het proces van stoppen met roken. Het blijkt lastig om ander gedrag vol te houden, met behulp van onze cursus heb je die hoognodige stok achter de deur.