Mulligan therapie concept

Specialisatie binnen de fysiotherapie bij klachten aan gewrichten

Wat betekent “Fysiotherapie volgens het Mulligan Concept”?

  • Pijnvrij en direct resultaat
  • Het is toe te passen bij houdings- en bewegingsklachten.

 

Fysiotherapie volgens het Mulligan Concept is een behandeling die pijnvrij is en direct verbetering van de houding-/bewegingsklachten geeft. Het resultaat is langdurig. Doordat er totaal geen pijn mag zijn tijdens de behandeling , is het een zeer veilige behandelmethode. Het onderzoek en de behandeling zijn snel en effectief en daardoor ook zeer prettig voor patiënten.

  1. Wat betekent het Mulligan Concept inhoudelijk voor patiënten?
  2. Voor welke soort klachten is het Mulligan Concept geschikt?
  3. Dekt de verzekering de behandelingen Mulligan Concept?

In 2016 hebben we Brian Mulligan zelf mogen ontmoeten in Nederland. Een inspirerende man met verbluffende resultaten. 

1. Wat is het?

Het Mulligan Concept is een methode die door een groot aantal fysiotherapeuten en manueel therapeuten in Nederland wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren. De methode gaat (denkbeeldig) uit van een zogenaamd sporingsprobleem. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een minieme aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer soepel kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen, wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

2. Voor wie?

Het Mulligan Concept is niet geschikt voor alle problemen, maar wel voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, zoals bijvoorbeeld aan knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols en hand. U kunt zich hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Meestal is er op röntgenfoto’s of scans niets te zien maar ervaart u toch pijn, meestal bij de beweging. Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen. Indien een gewricht niet goed spoort, is er vaak met de methode Mulligan Concept veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen. De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het Mulligan Concept voor u een geschikte behandeloptie is.

3. Wordt het vergoed?

De methode valt gewoon onder reguliere fysiotherapie. U bent dus verzekerd wanneer fysiotherapie in uw aanvullende pakket is opgenomen. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven en vergoedingen.

4. Afspraak maken?

Fysiotherapeut Peter Hagel heeft de cursussen Mulligan concept ABC volledig gevolgd. U kunt direct een afspraak reserveren en beheren via onze online portal. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Klik hier voor het maken van een afspraak met een van onze fysiotherapeuten