Cursus Hardlopen

Train om beter te kunnen hardlopen, zonder meer hardlopen!

Hardlopen is een sport. Train om te kunnen hardlopen

Hardlopen is nog steeds een groeiende sport met veel interesse. Sommigen gaan hardlopen voor zijn of haar gezondheid, prestatie, afvallen of juist ontspanning. De reden is verschillend maar het lijkt in elk geval een bijdrage te leveren aan de gezondheid. Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling, echter er heeft zich ook een keerzijde laten zien. Hardlopen staat in de top 10 van sportblessures. Er is in de jaren wel steeds meer bekend over hardlopen zoals: techniek, materiaal en aanvullende training. Allemaal factoren die een invloed hebben op blessures en prestatie. Wij hebben ons vooral verdiept in de aanvullende training.   Het is bijvoorbeeld duidelijk geworden dat krachttraining de loopprestatie wel degelijk kan verbeteren, mits goed toegepast. Voor hardlopen heb je een bepaald vermogen nodig. Vermogen is kracht maal snelheid, je hebt dus niet alleen snelheid nodig. Krachttraining verbeterd je loopprestatie. Toch wil je geen onnodig spiermassa. Hoe je dit verantwoord kunt bereiken leer je in de cursus Runner’s High.

Andere vragen die beantwoord worden

  • Hoe doorbreek je stagnatie in je prestatie van hardlopen?
  • Zonder meer kilometers lopen, toch een betere tijd neerzetten? Hoe krijg je meer vermogen om te kunnen versnellen met hardlopen?
  • Hoe beperk ik de risico’s op blessures?
  • Hoe voorkom ik een energie-lek?

Deze cursus is een meerwaarde voor alle hardlopers (beginnend en gevorderd), die hun prestatie willen verbeteren of minder risico op blessures willen hebben.

Data

De cursus is op aanvraag en kan tevens op locatie worden gegeven.

Kosten

De kosten voor de cursus bestaande uit 5 lessen, inclusief lesmateriaal bedraagt 109 euro.

Inclusief

  • Handouts
  • Toegang tot videomateriaal
  • Certificaat
  • OPTIONEEL 12 kg Kettle Bell, meerprijs 35 euro

Aanvullende gegevens

Groepsgrootte: max 10 pers. Locatie: Nijbracht 116, Emmen Docent: Laura Stigter

Boek nu je cursus Hardlopen - Train om te kunnen hardlopen