Search
Close this search box.

Haal meer uit het hardlopen

Beter, sneller en langer kunnen hardlopen, zonder meer kilometers per week? Hardlopen is een sport en vraagt training. In deze cursus leer je meer over je eigen beweegkwaliteit en hoe je deze verbetert ten gunste van hardlopen met minder risico op blessures.

Ontdek een Gezondere Jij met Hardlopen – de MoVital Manier

Hardlopen is meer dan een sport; het is een groeiende beweging met een toename in interesse en diversiteit aan deelnemers. Mensen nemen deel aan deze bevrijdende activiteit om uiteenlopende redenen: van gezondheid en gewichtsverlies tot prestatieverbetering en ontspanning. Deze variëteit is prachtig, en bij MoVital erkennen we dat elke hardloper zijn unieke pad bewandelt naar welzijn.

Echter, zoals bij elke sport, komt hardlopen met zijn uitdagingen, waaronder een hoge incidentie van sportblessures. Dit benadrukt het belang van correcte techniek, kwalitatief materiaal en, cruciaal, aanvullende training. Wij hebben ons bij MoVital verdiept in deze aanvullende training, met een sterke focus op hoe het op een persoonlijke en effectieve manier kan worden toegepast.

 

Deze cursus is een meerwaarde voor alle hardlopers (beginnend en gevorderd), die hun prestatie willen verbeteren of minder risico op blessures willen hebben.

Krachttraining?

Recente onderzoeken en onze ervaring bevestigen dat krachttraining een significante rol speelt in het verbeteren van de loopprestatie. Het gaat niet alleen om snelheid, maar om het ontwikkelen van het juiste vermogen – een combinatie van kracht en snelheid. Krachttraining, mits correct toegepast, verbetert je loopprestatie zonder onnodige spiermassa toe te voegen. In onze cursus ‘Runner’s High’ leer je hoe je dit verantwoord kunt bereiken, afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen.

 

Nieuwe stijl?

We omarmen ook de laatste hypes en inzichten in hardlopen:

  • Mindful Running: Concentreer je op het ‘in het moment zijn’ tijdens het lopen, wat stress kan verminderen en het plezier kan verhogen.
  • Virtuele Races: Sluit je aan bij een gemeenschap van lopers wereldwijd en neem deel aan races vanuit je eigen buurt.
  • Barefoot Running: Verken de wereld van minimalistisch hardlopen en ontdek of het iets voor jou is.

 

MoVital manier

Bij MoVital begrijpen we dat een evenwichtige levensstijl essentieel is voor succes, zowel op de weg als daarbuiten. Onze holistische benadering is ontworpen om je te ondersteunen in alle facetten van welzijn. Sluit je aan bij ons en maak je klaar om je beste zelf te ontdekken, één stap tegelijk.

Webinar Hardlopen

Hardloopblessures voorkomen zonder verlies in prestatie?
Klik hier om webinar terug te kijken
“Hardloopblessures voorkomen zonder verlies van prestatie”

Hardlopen is nog steeds toenemend in populariteit. Helaas kent hardlopen ook veel blessures. Veel voorkomende blessures zijn Runners knee, shin splint, hielspoor, zweepslag, achillespees, snapping hip etc.. Dit is veelal te voorkomen!

Om antwoord te geven op de vraag hoe, nemen Peter (fysiotherapeut) en Laura (healthcoach) je mee in een goede voorbereiding en training om te kunnen hardlopen.

Je krijgt praktische tips en inspiratie om meer te genieten van hardlopen, risico op blessures te verminderen en prestatie te verbeteren. Klik hier om terug te kijken

Geïnteresseerd?

Maak een afspraak voor een eerste training of analyse. Dit kun je doen onder de noemer “vitaliteitstherapie”. De kosten vallen onder vitaliteitstherapie en kun je hier vinden.