McKenzie therapie voor onderzoek en behandeling bij nek- en rugpijn

Een wetenschappelijke onderbouwde specialisatie in de fysiotherapie

Klik hier voor het maken vane en afspraak met een van onze McKenzie therapeuten

De McKenzie therapie methode (MDT) is bekend geworden door de goede en zekere resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. MDT is een wetenschappelijke onderbouwde specialisatie in de fysiotherapie.

Onze patiënten zijn vooral blij met de duidelijkheid en eerlijke prognose:

  • Snel resultaat
  • Duidelijkheid wat je wel en niet moet doen
  • Binnen maximaal drie behandelingen duidelijkheid
  • Eerlijkheid in prognose
  • Wetenschappelijke onderbouwing
  • Zelfstandigheid

Oud patiënt met rugpijn over MoVital: “Jullie hebben me niet zelf direct kunnen helpen maar wel als eerste geen valse beloftes gedaan en snel succesvol doorverwezen naar de juiste specialist, Rugpoli.”

Zowel Peter als Lieke van MoVital zijn beiden met trots gecertificeerd McKenzie therapeut. Hieronder een video over de McKenzie-methode van McKenzie instituut Benelux.

De behandeling bij nek- en rugpijn volgens de McKenzie methode!

Mechanische Diagnose Therapie (MDT) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van fysiotherapie, ook wel bekend als McKenzie therapie. Het is een onderzoek- en behandelmethode die gebruik maakt van richting specifieke oefeningen die u zelfstandig kunt blijven doen. Indien nodig wordt dit ondersteund door manuele mobilisatie technieken. MDT is daarmee vooral bekend om de snelle, effectieve en duurzame behandeling bij schouder-, knie-, nek- en rugklachten.


McKenzie Therapie (MDT)

MDT is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook ervoor te zorgen dat deze in de toekomst niet terugkeren. MDT is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.


Onderzoek

De behandeling begint met een uitgebreid geprotocolleerd onderzoek. Tijdens een vraaggesprek worden de klachten in kaart gebracht, waarna een bewegingsonderzoek plaatsvindt. Typisch voor dit onderzoek zijn de veelvuldige herhalingen van verschillende bewegingsrichtingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hiermee een duidelijk beeld van de mechanische klacht ontstaat. Bij sommige klachten treedt hierbij het zogenaamde centralisatiefenomeen op. Dit centralisatiefenomeen is het terugbrengen van de pijn onder invloed van houding en/of beweging naar het centrum van de rug. Dit fenomeen is baanbrekend geweest bij de onderzoeksmethode van lage rug- en nekklachten. Na het onderzoek kunnen wij duidelijk aangeven of jouw klacht geschikt is voor behandeling met MDT.


Prognose

Op basis van het onderzoek kunnen wij meestal een duidelijke prognose formuleren. Deze prognose is gebaseerd op wetenschappelijke criteria. Kan de klacht niet worden behandeld, dan zullen wij u doorverwijzen. Hierdoor verlies je geen tijd en geld aan een behandeling die voor jou niet zinvol is. Je weet dus al heel spoedig wat je kunt verwachten.

“Binnen maximaal 3 behandelingen kunnen wij onze werkdiagnose bevestigen en weet jij waar jij aan toe bent!”


 

Klik hier voor het maken van een afspraak met een van onze McKenzie therapeuten

De behandelstrategie

Na een duidelijk mechanische diagnose begint de behandeling gericht op jouw ‘onafhankelijkheid’. Je leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen jouw klachten zelf weg te nemen om het herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Daarnaast zal er aandacht gegeven worden aan de houdingen en bewegingen tijdens jouw dagelijks leven. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met onder andere manuele technieken, zoals mobilisaties en/of manipulaties.


Betrouwbaarheid

MDT is momenteel wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor manuele en oefentherapie gebruikt. De therapeuten die in het MDT register staan vermeld hebben gedurende 2 jaar alle cursusdelen gevolgd en met succes hun kennis in een theoretisch en praktisch examen bewezen. Wij zullen jou volgens de vastomschreven principes van MDT onderzoeken en behandelen. Voor certificering moeten wij jaarlijks na- of bijscholing doen. bron: www.mckenzie.nl


.

Geïnteresseerd in McKenzie therapie online?

Geen tijd of ruimte om langs een McKenzie therapeut te gaan? Maak dan een afspraak voor een online consult. Met behulp van uw computer met camera en microfoon zijn de gespecialiseerde McKenzie therapeuten perfect in staat om op een snelle en efficiënte manier uw klacht te bekijken. U kunt dit gewoon vanuit huis doen. Overdag aan het werk? U kunt ook een afspraak reserveren voor de avond.

Online McKenzie consult

13 + 7 =

Populaire cursussen en trajecten

We wensen iedereen gelukkig nieuwjaar, maar hoe word je eigenlijk gelukkiger? Leer het 15 januari. Leer de concrete stappen en tips die je kunt zetten om te stoppen met roken en leer vooral volhouden Onze vitaliteitscoach helpt jouw doelstelling volhouden en beter te worden in stress door, vermoeidheid, angst of pijn!

Wat zeggen anderen?

Twitter