Search
Close this search box.

McKenzie Therapie

Heb je last van rug- of nekpijn? Ontdek de snelle, effectieve en duurzame oplossing met McKenzie Therapie. Onze behandelmethode biedt verlichting voor klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug, nek, knie en schouder. Herwin je mobiliteit en verlicht je pijn vandaag nog. Maak nu een afspraak en krijg weer regie.

Snel resultaat

Eigen regie

Duidelijke diagnose

Duurzaam resultaat

" Ik heb altijd al last van mijn nek en arm. Bij reguliere fysiotherapie wordt ik er wel tijdelijk van afgeholpen, maar niet dat je er echt langer plezier van hebt. Hier is het meer om compleet verbetering qua houding te hebben. Het was gelijk merkbaar wat IK kan doen om de klacht te verlichten. Ik loop er al jaren mee maar kreeg nu handvatten, waarvan je denkt ohja: "rechtop zitten, mijn kin intrekken" en dat het gewoon werkt. Ik vind dit wel heel bijzonder, dat het na 1 keer een oefening al zo rendabel is. "

De behandelstrategie bij rug- en nekpijn

De McKenzie methode is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van fysiotherapie. Het is een onderzoek- en behandelmethode die gebruik maakt van richting specifieke oefeningen die u zelfstandig kunt blijven doen. Je krijgt weer eigen regie. Indien nodig wordt dit ondersteund door manuele mobilisatie technieken. De De methode leent zich uitstekend voor fysiotherapie online via beeldbellen. Hieronder de stappen toegelicht. 

Meer informatie over “fysiotherapie online” lees je hier.

1. Onderzoek

Je traject begint met een grondig onderzoek. Eerst nemen we uitgebreid je klachten door en verzamelen we alle relevante informatie. Dan voeren we een bewegingsonderzoek uit met herhaalde bewegingen in diverse richtingen. Zo achterhalen we wat invloed heeft op jouw klacht. Soms komt hier het ‘centralisatiefenomeen’ naar voren, waarbij de pijn onder invloed van houding en beweging terugkeert naar de oorsprong.

2. Prognose

Voor jou als rug- of nekpijnpatiënt betekent ons onderzoek snel helderheid. We baseren onze diagnose op zorgvuldige wetenschappelijke beoordeling. Als behandeling mogelijk is, gaan we direct aan de slag. Als het niet mogelijk is, verspillen we geen moment en verwijzen we je door. Zo verlies je geen tijd of geld aan ineffectieve behandelingen. Binnen maximaal 3 sessies bevestigen we onze werkdiagnose, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

Zowel Peter als Lieke van MoVital zijn beiden met trots gecertificeerd McKenzie therapeut. Bekijk onze video over de McKenzie-methode verteld door Peter en Lieke.

3. Behandelstrategie

Na een nauwkeurige diagnose starten we met jouw behandeling, gebaseerd op een duidelijk stappenplan voor zelfredzaamheid. Met eenvoudige oefeningen leer je je klachten zelf te verlichten en versnellen we je herstel. We besteden ook aandacht aan je houdingen en bewegingen in het dagelijks leven. Indien nodig vullen we de therapie aan met handmatige technieken. Deze gestructureerde aanpak biedt concrete stappen voor jouw herstel en onafhankelijkheid. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar een leven zonder pijn.

Betrouwbaarheid McKenzie methode

Met McKenzie therapie kies je voor ‘s werelds meest onderzochte en gedocumenteerde methode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. Internationale richtlijnen voor manuele en oefentherapie steunen op onze inzichten. Onze therapeuten, geregistreerd bij het MDT-register, hebben grondig onderwijs gevolgd en hun expertise bewezen met succesvolle theoretische en praktische examens over een periode van 2 jaar. Bij ons kun je vertrouwen op een behandeling volgens de duidelijk gedefinieerde principes van MDT. Bovendien zorgen we ervoor dat onze kennis up-to-date blijft door jaarlijkse nascholing en bijscholing. Kies voor bewezen effectiviteit, kies voor de McKenzie therapie.

Eerste hulp bij rugpijn e-book

Rugpijn komt veel voor, maar het blijft schrikken!
Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken. Rugpijn! Je bent lekker bezig in de tuin, schoonmaak of aan het spelen met de kinderen. Je buigt voorover en ineens een schietende pijn in je rug. Je weet even niet waar je het moet zoeken. Angst slaat toe en je schreeuwt het uit. Wat moet je nu doen? Het is wel letterlijk je ruggengraat waar je de pijn voelt.

Fysiotherapeut Peter Hagel heeft zich 20 jaar gespecialiseerd in rugklachten, zowel acute als terugkerende (chronische). In 5 stappen legt hij uit wat je kunt doen. Lees er meer over in zijn boek “Eerste hulp bij rugpijn”