McKenzie therapie

De McKenzie therapie methode (MDT) is bekend geworden door de goede en zekere resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. MDT is een wetenschappelijke onderbouwde specialisatie in de fysiotherapie.

Mckenzie therapie

Onze patiënten zijn vooral blij met de duidelijkheid en eerlijke prognose:

  • Snel resultaat
  • Duidelijkheid wat je wel en niet moet doen
  • Binnen maximaal drie behandelingen duidelijkheid
  • Eerlijkheid in prognose
  • Wetenschappelijke onderbouwing
  • Zelfstandigheid

Oud patiënt met rugpijn over MoVital: “Jullie hebben me niet zelf direct kunnen helpen maar wel als eerste geen valse beloftes gedaan en snel succesvol doorverwezen naar de juiste specialist binnen jullie netwerk, Rugpoli. Vooral makkelijk omdat Peter daar ook 2 dagen per week werkt. ”

Zowel Peter als Lieke van MoVital zijn beiden met trots gecertificeerd McKenzie therapeut. Bekijk onze video over de McKenzie-methode verteld door Peter en Lieke.

De behandeling bij nek- en rugpijn volgens de McKenzie methode!

Mechanische Diagnose Therapie (MDT) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van fysiotherapie, ook wel bekend als McKenzie therapie. Het is een onderzoek- en behandelmethode die gebruik maakt van richting specifieke oefeningen die u zelfstandig kunt blijven doen. Indien nodig wordt dit ondersteund door manuele mobilisatie technieken. MDT is daarmee vooral bekend om de snelle, effectieve en duurzame behandeling bij schouder-, knie-, nek- en rugklachten.

 

McKenzie Therapie (MDT)

MDT is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook ervoor te zorgen dat deze in de toekomst niet terugkeren. MDT is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoek

De behandeling begint met een uitgebreid geprotocolleerd onderzoek. Tijdens een vraaggesprek worden de klachten in kaart gebracht, waarna een bewegingsonderzoek plaatsvindt. Typisch voor dit onderzoek zijn de veelvuldige herhalingen van verschillende bewegingsrichtingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hiermee een duidelijk beeld van de mechanische klacht ontstaat. Bij sommige klachten treedt hierbij het zogenaamde centralisatiefenomeen op. Dit centralisatiefenomeen is het terugbrengen van de pijn onder invloed van houding en/of beweging naar het centrum van de rug. Dit fenomeen is baanbrekend geweest bij de onderzoeksmethode van lage rug- en nekklachten. Na het onderzoek kunnen wij duidelijk aangeven of jouw klacht geschikt is voor behandeling met MDT.

 

Prognose

Op basis van het onderzoek kunnen wij meestal een duidelijke prognose formuleren. Deze prognose is gebaseerd op wetenschappelijke criteria. Kan de klacht niet worden behandeld, dan zullen wij u doorverwijzen. Hierdoor verlies je geen tijd en geld aan een behandeling die voor jou niet zinvol is. Je weet dus al heel spoedig wat je kunt verwachten.

“Binnen maximaal 3 behandelingen kunnen wij onze werkdiagnose bevestigen en weet jij waar jij aan toe bent!”

McKenzie therapie heeft zich via beeldbellen (E-health) ook bewezen!

De behandelstrategie

Na een duidelijk mechanische diagnose begint de behandeling gericht op jouw ‘onafhankelijkheid’. Je leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen jouw klachten zelf weg te nemen om het herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Daarnaast zal er aandacht gegeven worden aan de houdingen en bewegingen tijdens jouw dagelijks leven. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met onder andere manuele technieken, zoals mobilisaties en/of manipulaties. Meer lezen over rugklachten? Klik hier. 

Betrouwbaarheid

MDT is momenteel wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor manuele en oefentherapie gebruikt. De therapeuten die in het MDT register staan vermeld hebben gedurende 2 jaar alle cursusdelen gevolgd en met succes hun kennis in een theoretisch en praktisch examen bewezen. Wij zullen jou volgens de vastomschreven principes van MDT onderzoeken en behandelen. Voor certificering moeten wij jaarlijks na- of bijscholing doen. bron: www.mckenzie.nl

EERSTE HULP BIJ RUGPIJN E-BOOK

Wil jij ook weten wat je kunt doen als je acute rugpijn hebt?
Iedereen heeft er wel eens een keer last van. Net even te zwaar getild of een verkeerde beweging gemaakt. In dit gratis e-book lees je precies welke stappen je moet zetten om zelf snel en effectief van je rugpijn af te komen. 

 

Wat moet ik doen bij acute rugpijn E-book pdf

Lees meer over rug- en nekklachten in onze blogs

Dry needling helpt, maar wat kan ik zelf doen aan mijn rugpijn

Dry needling helpt, maar wat kan ik zelf doen aan mijn rugpijn

Na een paar fysiotherapie behandelingen met dryneedling kan ik er weer tegen aan. Maar…. het komt nooit uit. Terwijl ik het heel druk heb. Kan het niet anders? Ik hoorde mijn buurvrouw laatst zeggen dat ze gewoon een paar oefeningen doet en zo weer klachtenvrij is. Ze hoeft niet eens langs de fysiotherapeut. Zelfbehandeling bij rugpijn kan dat? De McKenzie methode biedt een oplossing.

Welke zorgverzekeraar kies jij?

Welke zorgverzekeraar kies jij?

Tot de jaarwisseling kun jij nog wisselen van zorgverzekeraar. Uit gemak en gevoel van zekerheid zijn we vaak geneigd om bij dezelfde zorgverzekeraar te blijven. Toch loont het vaak om naar andere zorgverzekeraars te kijken. Wat vergoedt jouw zorgverzekeraar? Heb jij...

Wat heb ik gedaan dat ik zo veel pijn en stijfheid heb in mijn nek?

Wat heb ik gedaan dat ik zo veel pijn en stijfheid heb in mijn nek?

In deze blog vertel ik wat ik heb gedaan om minder nekpijn te krijgen. Conclusie:
Langdurig dezelfde houding of veel hetzelfde, vindt je lichaam bedreigend. Pijn en stijfheid zijn manieren van je lichaam om dat duidelijk te maken. Respecteer dat signaal en doe die dag iets anders. In mijn voorbeeld was dat wandelen in een groene omgeving. Even niet achter mijn laptop zitten. Rustig en ontspannen bewegen en tussentijds oefeningen doen!

BEWEEG – LEER – LEEF

reserveer vandaag nog een afspraak