Search
Close this search box.

Rugvitaal

Begint jouw leven in het teken te staan van rugpijn? Je doet dagelijks oefeningen, omdat het je verteld is dat het goed is. Je houdt continu rekening met je rug. Wat is nu wel en niet goed om te doen tegen de rugpijn? Maar worden je rugklachten maar niet minder? Dan kan ons RugVitaal programma uitkomst bieden. Maak kennis met een nooit eerder vertoonde integrale samenwerking tussen fysiotherapie specialisatie McKenzie therapie, leefstijl en vitaliteit bij chronische rugpijn.
Young woman running

Chronische rugpijn

Vanaf 3 maanden aanhoudende rugklachten, spreken we al van chronische rugpijn. Je bent er dagelijks mee bezig en de rugpijn kan je overvallen. Toch wil je verder en word je verteld dat je er maar mee te leren leven hebt. Je bent de regie kwijt, de chronische rugpijn is een deel van je identiteit geworden. Onnodig! Wij streven naar een leven waarin rugpijn geen onderdeel is van jouw identiteit met ons RugVitaal programma.

Binnen Movital is er veel kennis op het gebied van rugklachten. Zo zijn wij aangesloten bij het professioneel RugNetwerk. Peter werkt twee dagen per week bij de Rugpoli als musculoskeletaal consulent. Samen met de musculoskeletaal arts en andere medische specialisten als neuroloog, reumatoloog en anesthesist wordt een goede diagnose met passend behandelplan opgesteld, eventueel ondersteund met een MRI. Met deze kennis hebben wij ons unieke RugVitaal programma opgebouwd om jou te helpen met jouw chronische rugklachten.

RugVitaal programma

Ons RugVitaal programma biedt een nooit eerder vertoonde integrale aanpak met samenwerking tussen de fysiotherapie specialisatie McKenzie therapie, leefstijl en vitaliteit bij chronische rugpijn. Met het RugVitaal programma pakken we rugklachten bij de bron aan. Je leert hoe je invloed kunt krijgen op je klachten en weer eigen regie kan voeren. Streven naar zelfredzaamheid en leven in/naar datgeen wat jij leuk en belangrijk vindt! Dat is waar ons RugVitaal programma om draait.

In deze video leggen fysiotherapeut Lieke, health coach Laura en vitaliteitskundige Robin uit wat jij van ons kunt verwachten en hoe wij er als team voor gaan zorgen dat jij meer grip krijgt op jouw klachten!

Het RugVitaal traject

1. Aanmelden Rugvitaal

Je kunt je zonder verwijzing van een huisarts en/of medisch specialist aanmelden voor ons RugVitaal programma.

2. Intake

Online vul je de intake formulieren in. De intake voor de fysiotherapie en vitaliteitstherapie kunnen zowel fysiek als online plaatsvinden.

3. Mijn MoVital

Je krijgt gratis toegang tot de online leeromgeving, waar je het E-book ‘rugpijn’ kunt downloaden en leefstijlworkshops kan volgen.

4. Behandeling

Er is een op maat gemaakt behandelplan gemaakt waarin verschillende sessies fysiotherapie en vitaliteitstherapie ingepland worden. Ook vinden er 3 fysieke beweegsessies plaats en heb je toegang tot een online pilates les.

5. Afsluiting

Zelfredzaamheid is het doel van het programma, daarom maken we een plan met concrete oefeningen en richtlijnen waarmee je na het traject zelf aan de slag kan om de eigen regie te bewaren.

Veelgestelde vragen

De eerste sessie (intake) valt onder fysiotherapie. Hiermee kunnen we, indien gewenst aanspraak doen op uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Bent u niet aanvullend verzekerd, klik dan hier voor de tarieven van fysiotherapie. De resterende en daarmee de totale kosten zijn afhankelijk van eventuele vergoedingen, het benodigde behandeltraject en/of de zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar en/of zorgpolis of neem contact met ons op via 0591-649111 zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden.
Een verwijzing van uw huisarts en/of medisch specialist is niet noodzakelijk, maar heeft daarentegen wel de voorkeur. Het is namelijk raadzaam dat in ieder geval uw huisarts op de hoogte is van uw huidige situatie. Huisartsen in de regio Emmen zijn op de hoogte van onze werkwijze en het daarbij behorende behandeltraject. Indien u of uw huisarts het wenselijk vindt om meer informatie te krijgen kunt u hiervoor uw therapeut raadplegen of klikken op de bijgevoegde link.
Het RugVitaal programma is een traject van 6 maanden op basis van een compleet op maat gemaakt behandelplan. Tijdens het RugVitaal programma is er een samenspel tussen de fysiotherapeut, health coach en vitaliteitstherapeut. Je hebt gratis toegang tot de online leeromgeving ‘Mijn MoVital’ waarin je ons E-book over rugpijn kunt vinden, verschillende leefstijlworkshops en online Pilates lessen kunt volgen. Je behoudt ten alle tijden de eigen regie en door de korte lijntjes tussen de behandelaars kunnen we snel schakelen.
Shot of a sporty young man experiencing back pain while out for a run