RugVitaal

een integrale en duurzame aanpak bij chronische rugpijn

RugVitaal programma

Een nooit eerder vertoonde integrale samenwerking tussen fysiotherapie specialisatie McKenzie therapie, leefstijl en vitaliteit bij chronische rugpijn.

  • Heb jij vaker last van rugpijn?
  • Heb jij al langer dan 3 maanden rugpijn?
  • Helpen behandelingen vaak maar kort?
  • Wil jij een effectieve behandeling
    met een duurzaam resultaat?
  • Wil jij meer controle krijgen over jouw rugpijn?

  • Streef jij óók weer naar eigen regie en jezelf kunnen zijn?
w

Hybride

Combinatie van fysiek op de praktijk en veilig online.

Duurzaam herstel

Leer welke invloed jij hebt en krijg handvatten voor langdurig resultaat.

Rugnetwerk

Aangesloten bij het rugnetwerk van de Rugpoli

Fysiotherapeut Lieke, Healtcoach Laura en Vitaliteitstherapeut Robin leggen in deze video uit wat jij van ons kunt verwachten en hoe wij er als team voor gaan zorgen dat jij meer grip krijgt op jouw klachten! Het is een nieuwe integrale aanpak.

“Werk aan een leven waarin rugpijn niet een onderdeel is van jouw identiteit!”

Meerdere fysiotherapie, chiropraxie, mensendieck, massage of manuele therapieën verder zonder goed of blijvend resultaat. Je bent zelfs bij medisch specialisten geweest als orthopeed, neuroloog, revalidatie arts of anesthesioloog.  Helaas is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor jouw pijnklachten, behalve dat je verouderingstekenen (zoals artrose) ziet op de foto. Dit hoeft geen pijn te geven! Lees hier meer over in onze blog over artrose.

Je moet verder en hebt er maar mee te leren leven. Toch ben je er dagelijks mee bezig en kan het je overvallen. Je bent de regie kwijt.  Eigenlijk staat je leven in het teken van rugpijn en is het een deel van je identiteit geworden. Je doet dagelijks oefeningen, omdat het je verteld is dat het goed is. Je houdt continu rekening met je rug. Wat is nu wel en niet goed om te doen?  

De oplossing vraagt om een integrale aanpak met samenwerking tussen de McKenzie therapeut, healthcoach en vitaliteitstherapeut! Je leert hoe je invloed kunt krijgen op je klachten en weer eigen regie kan voeren. Streven naar zelfredzaamheid en leven in/naar datgeen wat jij leuk of belangrijk vindt!  Een leven waarin rugpijn niet een onderdeel is van jouw identiteit. 

Fysiotherapie

Maak een duidelijke kaart met welke bewegingen of oefeningen wel of niet goed zijn voor JOU! Natuurlijk met een concreet plan van aanpak.

Leefstijl

Een goede nachtrust, gewicht, stress, roken en gezond bewegen hebben invloed. Leer waar jij nog winst kunt halen met concrete handvatten die je kunt volhouden. 

Vitaliteitstherapie

Je lichaam werkt met een dreigingsmeter. Breng in kaart wat jouw lichaam als bedreiging of stress ervaart en krijg concrete handvatten. Leer hoe je weerbaarder wordt en weet welke wijze keuzes je kunt maken. 

Netwerk met medisch specialisten voor rugpijn

“Musculosketaal arts, Neuroloog, Reumatoloog, Anesthesist, MRI en sportgeneeskunde”

Aangesloten bij RugNetwerk

Aangesloten bij professioneel RugNetwerk

Peter werkt twee dagen per week bij de Rugpoli als muskuloskeletaal consulent. Samen met de Muskuloskeletaal arts en andere medische specialisten als Neuroloog, Reumatoloog en Anesthesist wordt een goede diagnose met passend behandelplan opgesteld, eventueel ondersteund met een MRI.

Vergoeding RugVitaal

De eerste sessie (intake) valt onder fysiotherapie. Hiermee kunnen we, indien gewenst aanspraak doen op uw aanvullende verzekering voor Fysiotherapie. Bent u niet aanvullend verzekerd, klik dan hier voor de tarieven van Fysiotherapie. De resterende en daarmee de totale kosten zijn afhankelijk van eventuele vergoedingen, het benodigde behandeltraject en/of de zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar en/of zorgpolis of neem contact met ons op via 0591-649111 zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden.

Heb je een verwijzing nodig voor RugVitaal?

Een verwijzing van uw huisarts en/of medisch specialist is niet noodzakelijk, maar heeft daarentegen wel de voorkeur. Het is namelijk raadzaam dat in ieder geval uw huisarts op de hoogte is an uw huidige situatie. Huisartsen in de regio Emmen zijn op de hoogte van onze werkwijze en het daarbij behorende behandeltraject. Indien u of uw huisarts het wenselijk vindt om meer informatie te krijgen kunt u hiervoor uw therapeut raadplegen of klikken op de bijgevoegde link.

Onze rug experts staan voor u klaar!

Peter, fysio- en vitaliteitstherapeut

“Een behandeling is pas succesvol als jij weet wat je buiten de behandeling om zelf kunt doen”

Lieke, fysiotherapeut

“Samen werken aan meer vrijheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid “

Laura, healthcoach

“Krijg weer vrijheid om zelf verder te kunnen en niet afhankelijk te blijven.”

Er wordt goed geluisterd naar de klachten en een deskundig advies gegeven. Omdat mijn Fysiotherapeut Peter ook ervaring heeft met de sport die ik beoefen kon hij mij een aantal goede tips meegeven om de pijnklachten tijdens het trainen te verminderen. Erg tevreden met de behandelingen en het resultaat!

N

Specialist sinds 2004

Nauwe samenwerking met Rugpoli, Chivo en FitSports.

N

Professioneel en vriendelijk

Hoge score op vriendelijkheid en professionaliteit

N

24/7 afspraak beheren

Plan direct jouw afspraak in op een tijdstip dat jou past.

N

Geen wachtlijst of verwijzing nodig

Snelle behandeling en dus geen wachtlijsten. 

N

Gratis inloopspreekuur

Elke dinsdag van 13:00 – 13:30.

N

Gratis MoVital Membership

Fysiotherapie (instructie)video, oefeningen en tips.

BEWEEGLEERLEEF

Wil jij je niet meer laten lijden door chronische pijn en weer eigen regie voeren en leven?