Search
Close this search box.

Stoppen met roken

Stop niet Cold Turkey, het is niet duurzaam. Juist door planmatig te minderen, train je de verleiding en gewoonte te weerstaan. Je hebt minder risico op terugval.

Niet te stoppen

Ben jij ook al een paar keer gestopt met roken, maar begin je er toch steeds weer aan? Kun jij de verleiding niet weerstaan om toch weer een sigaret op te steken? Denk jij juist meer aan roken als je probeert te minderen? Of wil je wel stoppen maar kun je het echt niet? En gaat je conditie er daardoor steeds verder op achteruit?

We leven in een maatschappij waarin we enorm worden geprikkeld en gestimuleerd om iets te gaan doen, dan wel niet te doen. Het stoppen met roken is daar een van. Er worden complete campagnes aan verbonden, maar onderaan de streep verandert er niet zo heel veel. Het blijkt namelijk lastig om het gewenste gedrag vol te houden. Het ontbreekt hier aan het hebben van de juiste tools.  Motivatie, gedrag en gewoontes spelen een cruciale rol in het behalen van het resultaat.

Hoe kan het dan wel?

Wij bieden concrete invulling aan bovenstaande aspecten en creëren daarmee de voorwaarden om succesvol te stoppen met roken. Dit betekent dat we het kunnen volhouden en veerkrachtiger zullen zijn in tijden dat we’ getroffen’ worden door verleidingen. Daarnaast is het zinvol gebleken om te zoeken naar mensen in je omgeving die jou steunen en mogelijk kunnen helpen in dit proces. We leren je dus om beloning te zoeken in andere aspecten. Denk hierbij aan een dagje uit met een dierbaar persoon, of iets maatschappelijks doen met het geld wat je ‘bespaart’ hebt.

Train om te minderen met roken
Kijk hier de webinar over stoppen met roken terug op ons YouTube kanaal

Webinar Stoppen met roken

“Meerdere pogingen gedaan om te stoppen? Elk jaar proberen we het weer. De eerste weken wil het wel, maar na 6 weken wordt het al moeilijker. Het vraagt wilskracht!

Maar wist je dat je enerzijds wilskracht kunt trainen? Anderzijds wilskracht kunt sparen door het slim inzetten van praktische tips?

Laura en Peter zullen het geheim van stoppen met roken onthullen tijdens onze deze webinar. “

Grip krijgen over je leven en uiteindelijk stoppen roken?