Search
Close this search box.

Sport specialisatie in de fysiotherapie

Revalidatie na een sportblessure

Bij MoVital nemen we sportrevalidatie serieus. We geloven dat herstel meer is dan alleen het behandelen van blessures; het gaat om het herstellen van beweegkwaliteit en het vinden van de juiste balans. Het vraagt een holistische aanpak, inclusief voeding, weerbaarheid en veerkracht. We hebben ons toegewijd aan het ImPacT-model, een methode die beweging als kern beschouwt samen met onze kennis op gebied van training en vitaliteit, ben je bij ons aan het juiste adres.

Sportrehab: Jouw weg naar volledig herstel

Bij MoVital geloven we in verantwoord herstel, gebaseerd op het beproefde ImPacT-model. Dit model, ontwikkeld volgens de principes van Individuele Progressieve Training, biedt een gedetailleerde en persoonlijke benadering van herstel. We starten met het grondig analyseren van jouw bewegingen, waarbij we aandacht schenken aan beweegkwaliteit, houding, beweegketens en energielekken.

Onze behandelingen en trainingen zijn nauwgezet afgestemd op de fases van het ImPacT-model: ademhaling (respiratie), centreren en integreren. We begrijpen dat elke fase cruciaal is voor jouw herstelproces. Door deze benadering kunnen we niet alleen jouw blessure behandelen, maar ook de oorzaak aanpakken, zodat je niet alleen herstelt, maar ook sterker en veerkrachtiger wordt.

Sportfysiotherapie bij MoVital

Bewegen met precisie: Het fundament van het ImPacT-model

Goed kunnen bewegen is de basis van het ImPacT-model. We kijken naar verschillende aandachtsgebieden, waaronder:

  • Beweegcomponenten (biomechanica): We analyseren de basisbewegingen om asymmetrieën en risico’s te identificeren.
  • Houding: Het kiezen van de juiste positie voor mobiliteit en stabiliteit.
  • Beweegketenbenadering: Begrijpen hoe verschillende gewrichten samenwerken.
  • Aandacht voor energielekken: Minimaliseren van energieverlies voor optimale prestaties.

Jouw persoonlijke reis naar herstel begint hier

Bij MoVital ben je geen nummer; je bent een individu met unieke behoeften en doelen. Of je nu een professionele atleet bent die snel weer op topniveau wil presteren of een gepassioneerde sportliefhebber die terug wil naar je favoriete activiteiten, wij begrijpen jouw wensen en streven ernaar om je herstelreis zo vlot en effectief mogelijk te maken.

Maak de Eerste Stap naar Herstel: Plan Jouw Afspraak Vandaag Nog

Wacht niet tot morgen. Jouw herstel begint vandaag. Neem de eerste stap naar een leven vrij van pijn en beperkingen. Maak vandaag nog een afspraak bij MoVital en ontdek de kracht van ons toegewijde team en het wetenschappelijk bewezen ImPacT-model. Laten we samen werken aan jouw herstel en jouw weg terug naar een actief en gezond leven!

Geïnteresseerd?

Eerst meer informatie? Vul dan onderstaande formulier in we reageren zo spoedig mogelijk.