Vitaliteit

Een vitaliteitstherapeut helpt jou om te varen met de wind in de zeilen en een heldere bestemming (LEVEN) in plaats van stressvol hozen (OVERLEVEN). Niet meer overleven. Zelfs niet ‘gewoon maar’ leven: krachtig leven!

Kennismaking vitaliteit en workshop gelukkig nieuwjaar

Ben JIJ wel gelukkig?

Iedereen wenst elkaar gelukkig nieuwjaar, maar hoe word je eigenlijk gelukkiger? Krijg het antwoord tijdens onze workshop. Geluk is niet iets wat je vindt door het na te jagen, het is hooguit een bijvangst van een goed leven. Tijdens de workshop leer je de factoren van een goed leven.

15 januari, Emmen (en online)

Workshop Gelukkig 2019

Steun het goede doel, de strijd tegen eenzaamheid bij ouderen. De kosten voor de workshop zijn 12,50€, waarvan 5,00€ naar het goede doel gaat; Een dagje uit met ouderen in Emmen i.s.m. de Zonnebloem afd. Rietlanden.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

“Survivalrun”

Ben jij aan het overleven?

  1. Voel jij je een onbegrepen genie?
  2. Beweeg jij minder dan 30 minuten in de natuur per week?
  3. Zit jij uren onafgebroken per dag?
  4. Loop jij constant achter de feiten aan?
  5. Word jij niet uitgerust of fit wakker?
  6. Besteed jij te weinig tijd aan vrienden of jouw vrienden aan jou?
  7. Heb jij onvoldoende regie in eigen hand?
  8. Bepaald eigenlijk de maatschappij jouw doel?

Bovenstaande vragen gaan over basisbehoeften: autonomie (gevoel van vrijheid), betekenisvolle relaties, erkenning, natuur, slaap en bewegen. Niet iedereen heeft evenveel nodig van alle basisbehoeften, maar geven wel een voorspelling. Als jij aan een doelstelling wilt werken zoals een goed leven, heb jij een achterstand en is het moeilijker. Elke vraag die jij met een ja beantwoordt, doe je eerst een stap achteruit vanaf de normale startlijn.

Een vitaliteitscoach of -therapeut helpt jou te inventariseren welke tekorten jij echt ervaart en hier vervolgens aan te werken.

Video: “wat kan een vitaliteitscoach of -therapeut voor jou betekenen?”

Krachtig LEVEN i.p.v. OVERLEVEN

Een vitaliteitscoach helpt jou om te varen met een heldere bestemming (LEVEN) in plaats van stressvol hozen (OVERLEVEN). Verken en leer doelstellingen volhouden, obstakels als vermoeidheid, angst of pijn te overwinnen en beter te worden in stress.

Niet meer overleven. Zelfs niet ‘gewoon maar’ leven: je kunt weer krachtig leven.”

Diensten

Vitaliteit op maat!

Vitaliteitscoach

Vrijheid in plaats van stress met een individueel vitaliteitstraject lees meer

Vitaliteitstherapie

Ook bij chronisch pijn, diabetes, chronisch vermoeidheid, obesitas e.a. kun je werken een krachtig leven. Lees meer

Strategisch Vitaliteit Management

Leer als manager vaardigheden voor het creëer van draagvlak voor vitaliteit en gezondheid. Lees meer

Wat vond je van het vitaliteitstraject?

Hoor het tijdens het interview met Marijn over de resultaten en bevindingen van het individuele vitaliteitstraject dat Marijn samen met vitaliteitscoach Robin aflegde.

Marijn, Theatertechnicus en zelfstandig ondernemer – Emmen

De eerste stap

Ja ik investeer in mijn leven en neem een vitaliteitstraject af!

Je leert vaardigheden voor het leven. Niet alleen voor nu, ook voor de jaren die nog zullen volgen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gezond 2019 starten met de tips van een leefstijlcoach

Tijdens een interview op RTL nieuws noemt Meijke van Herwijnen namens de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches vijf tips om het jaar goed te starten. De moeite waard om te delen!
We leggen de tips een voor een uit en maken het toepasbaar om ze direct in te kunnen zetten. De start van het nieuwe jaar gaat namelijk voor velen gepaard met goede voornemens. De een slaagt erin om het gewenste resultaat met blijvend succes te halen. Maar voor velen geldt dat het lastig is om te starten, laat staan om het te volhouden. ‘’out of the blue’’ starten is doorgaans niet ‘de beste’ manier. Nadenken over het proces en jezelf iets meer voorbereiding geven kan ontzettend nuttig zijn.

Lees meer

Gelukkig 2019? We maken elkaar gek!

Iedereen wenst elkaar gelukkig Nieuwjaar, maar hoe word je eigenlijk gelukkiger? Er zijn al veel boeken over geschreven, maar er blijkt geen algemeen recept te zijn. De wetenschap is hier helder in. Niemand is gelijk en niet iedereen streeft het zelfs na. Toch bestaat...

Lees meer

Dankbaarheid als medicijn tegen eenzaamheid

Rondom kerst wordt veel aandacht geschonken aan eenzaamheid. Dit kan heel mooi uitpakken, maar sommige mensen ervaren het als pijnlijk, vermoeiend of zelfs beangstigend. Het opdringen van de “kerstgedachte” kan dan zelfs averechts werken. Graag neem ik je mee hoe je het grijpbaarder kunt maken.

Lees meer
>