Vitaliteit

Van overleven naar autonoom en zinvol leven!

Wordt jij beperkt door (verborgen) stress of frustraties? Bijvoorbeeld stress door voedselkeuzes, relatie, werk, eenzaamheid etc? MoVital helpt!

Word jij geleefd of ben jij aan het overleven? Beantwoord de volgende vragen:

  1.  Voel jij je een onbegrepen genie?
  2. Beweeg jij minder dan 30 minuten in de natuur per week?
  3. Zit jij uren onafgebroken per dag?
  4. Loop jij constant achter de feiten aan?
  5. Word jij niet uitgerust of fit wakker?
  6. Besteed jij te weinig tijd aan vrienden of jouw vrienden aan jou?
  7. Heb jij onvoldoende regie in eigen hand?
  8. Bepaald eigenlijk de maatschappij jouw doel?

Bovenstaande vragen gaan over basisbehoeften: autonomie (gevoel van vrijheid), betekenisvolle relaties, erkenning, natuur, slaap en bewegen. Niet iedereen heeft evenveel nodig van alle basisbehoeften, maar geven wel een voorspelling. Elke vraag die jij met een ja beantwoordt, voorkomt dat jij kunt leven. Je hebt een achterstand om te werken aan bijvoorbeeld je gezondheid. 

Ervaar jij een tekort of frustraties? Dan is het belangrijk hier eerst aan te werken. Een vitaliteitscoach of -therapeut helpt!

Video: “wat kan een vitaliteitscoach of -therapeut voor jou betekenen?”

LEVEN i.p.v. OVERLEVEN

Een vitaliteitscoach of -therapeut helpt jou om te varen met een heldere bestemming (LEVEN) in plaats van stressvol hozen (OVERLEVEN). Verken en leer doelstellingen volhouden, obstakels als stress, vermoeidheid, angst of pijn te overwinnen.

Niet meer overleven. Zelfs niet ‘gewoon maar’ leven: je kunt weer krachtig leven.”

Vitaliteit op maat!

Vitaliteitstherapie

Vitaal leven wordt soms beperkt door verborgen stressoren of chronische ziekten als burn-out, chronisch pijn en vermoeidheid. Je wordt geleefd of bent meer aan het overleven. Klik hier om lezen hoe een vitaliteitstherapeut jou kan helpen.

Strategisch Vitaliteit Management

Leer als manager vaardigheden voor het creëer van draagvlak voor vitaliteit en gezondheid. Lees meer

Wat vond je van het vitaliteitstraject?

Hoor het tijdens het interview met Marijn over de resultaten en bevindingen van het individuele vitaliteitstraject dat Marijn samen met vitaliteitscoach Robin aflegde.

Marijn, Theatertechnicus en zelfstandig ondernemer – Emmen

De eerste stap

Ja ik investeer in mijn leven en neem een vitaliteitstraject af!

Je leert vaardigheden voor het leven. Niet alleen voor nu, ook voor de jaren die nog zullen volgen.

Vraag informatie aan

7 + 14 =

Lees meer over vitaliteit in onze blogs

De weg naar MVO certificaat!

De weg naar MVO certificaat!

We zijn ontzettend trots op het verkregen MVO certificaat van de wethouder van de Gemeente Emmen. MVO: maatschappelijk verantwoord ondernemen draait om sociaal en duurzaam ondernemen met ‘impact’: Winst/effect voor de eigen organisatie, maar vooral voor de...

Lees meer
Gezond 2019 starten met de tips van een leefstijlcoach

Gezond 2019 starten met de tips van een leefstijlcoach

Tijdens een interview op RTL nieuws noemt Meijke van Herwijnen namens de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches vijf tips om het jaar goed te starten. De moeite waard om te delen!
We leggen de tips een voor een uit en maken het toepasbaar om ze direct in te kunnen zetten. De start van het nieuwe jaar gaat namelijk voor velen gepaard met goede voornemens. De een slaagt erin om het gewenste resultaat met blijvend succes te halen. Maar voor velen geldt dat het lastig is om te starten, laat staan om het te volhouden. ‘’out of the blue’’ starten is doorgaans niet ‘de beste’ manier. Nadenken over het proces en jezelf iets meer voorbereiding geven kan ontzettend nuttig zijn.

Lees meer