Vitaliteit

Energiek en krachtig leven

Vitaliteit als tegenhanger van stress

 

Vitaliteit betekent concreet dat je krachtiger in het leven staat en meer energie hebt om te floreren in je (gevoels)leven, op je werk of in je sport. Daar kan iedereen baat bij hebben, ook als je heel gezond bent. Vitaliteit gaat namelijk niet over gezondheid, maar over de vrijheid om meer uit het leven te halen!

We leven in een nieuwe wereld. Een wereld waarin je keuze te over hebt, maar dagelijks herinnerd wordt aan hoe je eruit moet zien, wat je allemaal moet bezitten, vrienden moet hebben en dat je gelukkig moet zijn. Dit kan veel stress geven. Om in deze wereld te floreren blijk je hele nieuwe vaardigheden nodig te hebben, vaardigheden die je niet op school leert en ook niet van huis uit meekrijgt. 

 

De ABC van vitaliteit

MoVital staat voor “vitaliteit in beweging brengen”. Wij begeleiden jou of jouw organisatie naar duurzame vitaliteit.

  • A: Wat drijft je en wat houdt je tegen? (Autonomie)
  • B: Wie kan je daarbij helpen of kun je het mee delen? (Sociale Betrokkenheid)
  • C: Wat heb je daar voor nodig? (Competenties)

In het bedrijfsleven vormt deze ABC de basis voor een 2 sporen beleid. Na een analyse van de vitaliteit in jouw organisatie, starten we met op maat geschreven management programma’s. Deze programma’s zorgen voor draagvlak om te kunnen werken aan het 2e spoor: leefstijl en gezondheid. Dit kan in de vorm van workshops, cursussen of individuele vitaliteitstrajecten.

Geïnteresseerd in vitaliteit?

15 + 10 =

>