Search
Close this search box.

Vitaliteit

Een fit en vitaal leven, wie wil dat nou niet? Dat je bruist van de energie en het gevoel hebt dat je de wereld aan kan. Klinkt dit je als muziek in de oren, maar zie je niet hoe je je ooit zo gaat voelen? Bij Movital kunnen wij je helpen om je vitaliteit te herontdekken zodat je weer kan leven in plaats van overleven.
Kernwaarde perspectief Movital

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is hét kenmerk van een goed leven. Wie zich vitaal voelt, heeft het gevoel dat hij of zij leeft. Niet ‘gewoon maar’ leeft, maar echt krachtig leeft. Je hebt energie om je doelen na te streven en je staat volledig in je kracht. Vitaliteit draait niet alleen om gezondheid, al helpt het natuurlijk wel als je fysiek gezond bent. Maar vitaliteit draait vooral om waardigheid.

Waardigheid is in onze ogen de basis van een goed leven. Vanuit waardigheid ontstaat het verlangen om je te ontwikkelen en in harmonie met je omgeving te leven. Het is een waarde die veel onderschat wordt, maar onmisbaar is in een vitaal leven. Waardigheid staat niet op zichzelf maar bestaat uit drie kerndimensies die met elkaar samenhangen.
  • Motivatie: vanuit waardigheid ontstaat de motivatie om samen te werken en offers te brengen voor het grotere doel. Als jij je gewaardeerd voelt, zal je ook gemotiveerd zijn om ergens je energie in te stoppen. 
  • Energie: maar als waardigheid mist zal dat invloed hebben op je energie. Je raakt misschien gefrustreerd, gedemotiveerd en voelt de energie wegebben. Een depressie of burn-out ligt op de loer. Je waardigheid is aangetast en daarmee je vitaliteit.  
  • Veerkracht: het leven kent tegenslagen die soms volledig buiten je controle liggen. Als persoon moet je veerkrachtig zijn, meer waardigheid zorgt ervoor dat je deze (mentale) weerbaarheid en veerkracht kunt inzetten.   

Waardigheid en vitaliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit deze visie helpen onze vitaliteitskundigen jou om te varen met een heldere bestemming (leven) in plaats van stressvol te hozen (overleven).

Vitaliteit, krachtig leven in plaats van overleven

In deze video vertellen we je wat een vitaliteitskundige voor jou kan betekenen.

Vitaliteitstherapie

Een vitaliteitskundige helpt jou om te leven in plaats van overleven. Zij helpen jou met trainen, adviseren, coachen en counselen in vitaliteit. Verken en leer jouw doelstellingen volhouden, obstakels als vermoeidheid, angst of pijn te overwinnen en beter om te gaan met stress. Je leert vaardigheden voor het leven. Niet alleen voor nu, ook voor de jaren die nog zullen volgen. Ben jij klaar om je waardigheid te herontdekken en je vitaliteit een boost te geven?

Integraal Vitaliteit Management

Juist op het werk zijn vitale werknemers én werkgevers de sleutel tot succes. Daarom biedt Movital een vitaliteit experience aan voor bedrijven. Leer als manager vaardigheden voor het creëren van draagvlak voor vitaliteit en gezondheid in je bedrijf en zet succesvol vitaliteitsmanagement in op de werkvloer.