Search
Close this search box.

Fysiotherapie Emmen bij MoVital, wat kun je verwachten?

Inmiddels ben ik al meer dan 10 jaar fysiotherapeut in Emmen en heb al vele veranderingen meegemaakt. In de opleiding voor fysiotherapie werd nog aandacht geschonken aan paraffine pakking (soort warme klei), ultra geluid, cupping, koude therapie, TENS, massage, hoog frequent (zittend in een houten stoel met grote koppen om je knie). Dit zijn behandelingen die weinig meer worden gebruikt. Zij hebben plaats gemaakt voor nieuwere behandel methoden zoals shockwave, dry needling, medical taping etc..

 

Duurzame en wetenschappelijke selectie

Bij voorhand sluiten wij geen fysiotherapie behandelingen uit. Belangrijkste is dat het helpt om dichter bij je doel te komen en jij weer vrij kunt bewegen. Toch maken we een selectie. Wij kiezen eerst voor de behandeling die het beste wetenschappelijke bewijs heeft. De tweede eis is duurzaamheid. De McKenzie methode (Mechanische Diagnose Therapie) bekend van de behandeling bij rug- en nekpijn is hier een voorbeeld van. MDT voldoet aan beide criteria.

Wat maakt het een duurzame behandeling

Bij de McKenzie methode leer je zelf de kern van je probleem aan te pakken. Je krijgt weer controle over je klacht en bent in staat jezelf te behandelen. Het grote voordeel is dat je daarmee gelijk leert wat je preventief kunt doen om terugval te voorkomen. Pas daar waar nodig zullen we manuele technieken gebruiken om je een opstapje te geven. We werken aan een duurzame oplossing voor de langere termijn.

Project duurzaam leven

Wij werken met duurzame fysiotherapie behandelingen en cursussen. Maar daar houdt het niet op. Wij zetten ons actief in voor een duurzaam en bewust leven voor iedereen. Een deel van de kosten van een behandeling gaat daarom naar een goed doel dat onze patiënten en klanten kiezen.” Dus ben je patiënt of klant bij MoVital (voorheen Fysio Active)? Dan draag je automatisch bij aan een duurzaam leven. Dit jaar is gekozen voor “ The Ocean Cleanup”. We hebben reeds meer dan 700 euro ingezameld. Wil je ook een duurzame best bewezen behandeling en een bijdrage leveren aan het goede doel? Maak dan nu gelijk een afspraak via ons beveiligde portaal.

Welk goed doel wil jij in 2017 steunen?

Op onze website https://movital.nl kun jij jouw goed doel aandragen. Het goede doel moet te maken hebben met duurzaamheid en bewust leven. Het zou helemaal mooi zijn als het ook een relatie heeft met fysiotherapie of vitaliteit, een andere expertise van MoVital. Eind 2016 maken wij een keuze welk goed doel het beste past.

 

  • Geschreven door Peter Hagel (fysiotherapeut, mckenzie therapeut en vitaliteitstherapeut)

Anderen bekeken ook: