Werken aan leefstijl is niet voor iedereen bereikbaar.

Graag reiken we een hand toe.

Iedereen weet meestal wel wat ze kunnen doen voor hun eigen gezondheid maar stelt het uit, is het een te grote stap of weet niet hoe te starten of vol te houden. Er is geen gebrek aan willen, maar aan vitaliteit door gevoel van stress of schaarste in onze basisbehoeften van motivatie. Dinsdagavond 12 juni geven wij een gratis leefstijl workshop over stress en slapen, rekening houdend met aspecten van vitaliteit.

.

gratis leefstijl workshop

.

Ruim 15 jaar hebben we ervaring in leefstijlprogramma’s. Bijvoorbeeld voor diabetes patiënten, met succes! Het was geen uitzondering dat patiënten van de medicatie af konden. Het probleem was van de medicatie af houden. Zo is afvallen een risicovolle sport gebleken, een grote groep valt na 2 jaar zwaarder terug dan het startgewicht.

We moeten voorbij leefstijl namelijk vitaliteit, kort omschreven de vrijheid om te leven.

Op basis van onze ervaring en wetenschappelijke inzichten hebben we de aspecten van vitaliteit zoveel mogelijk vervlochten in de nieuwe leefstijl workshops. Hierin houden we rekening met de basisbehoeften in motivatie volgens de zelfdeterminatie theorie, zoals financiële ruimte, stress, eenzaamheid of waardering. We geven concrete invulling aan het biopsychosociaal model.

De leefstijl workshops duren 45 minuten met afwisseling tussen theorie, praktijk (tools en tips) en interactie. Vooral het laatste zorgt voor meer geloof in eigen effectiviteit en toename in motivatie.

Om hier bekendheid aan te geven verzorgen we elke twee maanden twee van de vier gratis leefstijl workshops:

  • Stress: “Je beste vriend”. Leer stress niet zozeer minderen maar managen.
  • Slapen: “Je bent wat je slaapt“. Leer de slaaphygiëne regels toe te passen.
  • Gewicht: “Niet wegen maar leven”. Leer een gezonde relatie met voeding
  • Roken: “Train om te stoppen”. Leer patronen te doorbreken.

Op 12 juni geven we de leefstijl workshops stress en slapen om respectievelijk 19:00 en 20:00 bij MoVital te Emmen. Je kunt je hieronder opgeven. Als iemand geïnteresseerd is bestaat de mogelijkheid de leefstijl workshop te vervolgen met een cursus van 5 weken.

Omdat we goed begrijpen dat financiële ruimte invloed heeft op iemands keuzes, bieden we de workshops gratis aan. Onze bijdrage en een eerste stap in verkennen, veranderen en volhouden om te werken aan leefstijl. Een zetje in de goede richting.

We hopen dat je ons wilt steunen en bekendheid wilt geven aan de gratis leefstijl workshops door ons bericht te delen of een poster met data aan te vragen om op te hangen in een openbare (wacht)ruimte.

 

Opgave gratis workshop

Workshop keuze

15 + 15 =

Peter Hagel

Peter Hagel

Oprichter van MoVital

Peter Hagel is de oprichter van MoVital. Daarnaast is hij hier werkzaam als fysiotherapeut en Vitaliteitstherapeut. Met meer dan 13 jaar ervaring heeft Peter zijn sporen in het vak als fysiotherapeut en geregistreerd McKenzie therapeut zeker verdiend. En er is meer; Naast fysiotherapeut is Peter als docent betrokken bij het Chivo kennisinstituut en is hij direct betrokken bij het opzetten van een nieuwe beroepsgroep: de Vitaliteitstherapeut.
“Genieten van het leven!” is voor Peter een belangrijk motto. “Genieten kan daarbij in de kleine en de grote dingen zitten: weer kunnen staan en een paar passen lopen, weer fietsen of sporten of gewoon je hobby weer kunnen uitoefenen. Als startpunt kun je kijken naar dat wat je mogelijk beter kunt en vanaf daar stapsgewijs opbouwen.”
Meld je aan voor de nieuwsbrief van MoVital en mis geen blog meer

Anderen bekeken ook:

Beïnvloedt slaap jouw functioneren op het werk?

Beïnvloedt slaap jouw functioneren op het werk?

Niet iedereen heeft een ‘standaard’ negen tot vijf baan en is het niet ongewoon dat iemand tot laat in de avonden, of wellicht zelfs ’s nachts aan het werk is. Dit doet inbreuk op ons slaapritme. Daar komt de komst van blauw licht op smartphones en tablets, ploegendiensten en zelfs ouderschap bij. Dit zijn voorbeelden die er voor kunnen zorgen dat ons ritme nog meer wordt verstoord.
Velen van ons zijn groot gebracht met de drie R’s. We hebben het hier over “Rust”, “Regelmaat” en “Reinheid”. Vooral rust en regelmaat zijn hier in het geding aangezien het lastig word om deze te waarborgen in deze hectische en wisselende maatschappij. De grote vraag die heerst is natuurlijk of het verstoren van ons slaapritme invloed heeft op onze gezondheid, welbevinden of gemoedstoestand. Heeft het invloed op jouw vitaliteit?

Lees meer
Hoe kan stress je leven verrijken?

Hoe kan stress je leven verrijken?

Stress, we hebben er allemaal wel is te maken mee gehad. Drukte op het werk, het hebben van een sollicitatiegesprek of wellicht tijdsdruk omdat je vanochtend te laat bent vertrokken voor je afspraak. Allemaal voorbeelden die als stressvol ervaren kunnen worden. Maar...

Lees meer

Waarom eten we eigenlijk?

‘’Ik weet echt niet meer wat nu goed voor me is’’ Deze kreet horen we vandaag de dag steeds vaker. En terecht in onze ogen. Voeding is en blijft een enorm populair onderwerp waarin iedereen zijn of haar mening en eigen ervaringen klaar heeft staan....

Lees meer