Search
Close this search box.

Hoe werkt fysiotherapie online

Fysiotherapie Online (e-health)

Eigenlijk een hele logische stap in een tijd waarin online steeds meer mogelijk is. Veilig vanuit huis, geen reistijd en op eigen tijdstip fysiotherapie op afstand.  Via onze online fysiotherapie omgeving PhysiApp kun je veilig en verantwoord werken aan jouw herstel. 

Werken aan eigen herstel vanuit huis!

De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal. E-health is een logische stap en heeft een vlucht gekregen in de Corona tijd. Met als doel eigen regie in jouw eigen omgeving. Als client van MoVital kun je gratis gebruik maken van PhysiApp. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren op afstand.

Hoe werkt Fysiotherapie Online?

Via videobellen in onze app kom je in contact met onze fysiotherapie specialisten (E-consult). Door uit te vragen wat je nodig hebt, maken we een online plan met oefeningen op maat. Zo krijg je alle kennis tot je om te werken aan herstel. Bekijk de video waarin Lieke uitleg geeft.

Wat is PhysiApp

De PhysiApp is jouw eigen persoonlijke omgeving. Hierin kun je onderstaande doen en terugvinden:

  • Jouw persoonlijke behandelplan online
  • Je ziet per dag welke oefeningen je moet doen
  • Door het instructiefilmpje weet je hoe de oefening uitgevoerd moet worden
  • Vordering wordt bijgehouden. Jij en wij hebben goed zicht op jouw vorderingen
  • Heb je een vraag? Dan hoef je niet te wachten op de volgende afspraak. Je stelt de vraag via de PhysiApp of chat met jouw fysiotherapeut.
  • E-Consult via beeldbellen


Bij aanmelding ontvang je twee mails. Een online intake lijst, welke gaat over het probleem. Daarnaast sturen we je een mail met de mogelijkheid PhysiApp te downloaden of een account te maken op jouw desktop. In deze online fysiotherapie omgeving kunnen we het e-consult starten via videobellen.

Je kunt PhysiApp volledig gratis downloaden in de App Store en Google Play Store of jouw programma op de computer bekijken. Je kunt herinneringen bekijken, een logboek bijhouden en zelfs overleggen met ons. Zo werken we samen aan jouw beste resultaat!

Open de PhysiApp op het afgesproken tijdstip! Wij kunnen zien als je online bent en sturen dan de uitnodiging voor beeldbellen.

De gloednieuwe PhysiApp biedt de mogelijkheid om op maat gemaakte oefenprogramma’s mee te geven. We kunnen individuele oefenvideo’s in HD-formaat meegeven met kristalheldere uitleg. Alle oefeningen zetten we direct in onze online app voor je klaar, terwijl je samen met ons deze oplossingen doorneemt. Je kan dus direct aan de slag met je herstel.

Download hier PhysiApp Instructies

Veilig online contact

De videobelfunctie binnen Physitrack maakt het mogelijk dat jij met jouw fysiotherapeut kunt spreken via versleutelde audio en video. Voordat dit gesprek plaatsvindt kun jij de volgende zaken doornemen om zeker te weten dat jouw sessie goed verloopt.

PhysiApp op jouw smartphone/tablet

Heb jij de laatste versie van PhysiApp geïnstalleerd op jouw smartphone of tablet? Als je hier niet zeker van bent, ga je naar de Appstore of Google Play en kun je zien of je de laatst versie hebt.

PhysiApp op jouw computer

Wanneer u PhysiApp gaat gebruiken via uw computer of laptop is het belangrijk dat u werkt via Mozilla Firefox of Google Chrome.

Goed voorbereid

Webcam bij Fysiotherapie Online MoVital Controleer de hoek van je camera

Zorg ervoor dat je de camera goed positioneert tijdens het gesprek. Het kan zijn dat je oefeningen door gaat nemen, waarvoor wat ruimte nodig is. Let hierbij ook op dat het aangedane lichaamsdeel ook in beeld kan komen, mocht dit nodig zijn.

Rumoer bij Fysiotherapie Online MoVitalStille en eigen omgeving

Rumoer komt een gesprek nooit ten goede. Probeer een rustige kamer te vinden, weg van huisdieren, collega’s of kinderen. Om goed beeld te krijgen van jouw klacht of voortgang kan het zijn dat we vragen bovenkleding uit te doen. Houd hier rekening mee. Draag gepaste kleding. Als je bijvoorbeeld schouderklachten hebt, kun je goed een hempje dragen. Zorg er voor dat niemand ongewenst kan meekijken.

Audio bij Fysiotherapie Online MoVitalKoptelefoon met microfoon

Voor de beste audiokwaliteit is het vaak het beste om een koptelefoon met microfoon te gebruiken (bijvoorbeeld die van jouw smartphone). Mocht je deze nu niet hebben, check dan vooraf of jouw microfoon op jouw computer werkt.

Meer uitgebreide informatie met video-instructies en veel voorkomende vragen kun je lezen op de website van PhysiApp. Klik hier voor de link. 

Download hier de brochure van PhysiApp videoconsult met extra informatie.

Fysiotherapie Online bewezen effectief

Fysiotherapie Online stond al langer op ons wensenlijstje. We hebben er ook al jaren ervaring mee. Het is nu in de versnelling gekomen. We hebben ons altijd ingezet voor duurzame therapie met nadruk op zelfredzaamheid rekening houdend met de omgeving.  Onze specialisatie in de McKenzie therapie, eigen totale behandelconcept fysiotherapie en vitaliteitstherapie lenen zich uitstekend voor E-consult.

Voordelen van Fysiotherapie Online

    Veilig vanuit huis werken aan jouw herstel
    Eigen regie in jouw eigen omgeving
    Geen reistijd en flexibele tijden (ook in de avonduren)
    Je vergeet jouw oefeningen niet meer uit te voeren
    Je voert de oefeningen op een juiste wijze uit voor een sneller herstel
    Je kunt jouw vordering door de weken heen zelf inzien

 Hoe lang blijft PhysiApp voor jou toegankelijk?

De app met daarin jouw oefeningen en informatie blijft tijdens het gehele behandeltraject voor jou beschikbaar. Wij kunnen de toegankelijkheid verlengen als je na deze periode de app nog wilt gebruiken.

Vergoeding

  • Je kunt als client van MoVital zonder betaling gebruik maken van PhysiApp
  • Vergoeding van Fysiotherapie Online (E-consulten) kan mogelijk uit jouw aanvullende verzekering komen, dit is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. De E-consulten worden dan vergoed uit jouw ingekochte behandelingen. Tijdens de “Corona tijd” wordt een E-consult gelijk gezien als een reguliere sessie. We zijn in gesprek met zorgverzekeraars voor vergoeding na de “Corona tijd”. 

 

RESERVEER VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Of meer informatie over online fysiotherapie? Neem contact met ons op.