Tarieven MoVital

Specificaties fysiotherapie, vitaliteitstherapie, performance training, cursus
OmschrijvingTijdsduurTariefMogelijke vergoeding zorgverzekeraar
Reguliere zitting fysiotherapie30 min34,00 €Emmen, Coevorden
Screening fysiotherapie DTF10 min10,00 €Emmen, Coevorden
Intake fysiotherapie (inclusief DTF)40 min44,00 €Emmen, Coevorden
Toeslag uitbehandeling--10,00 €Emmen, Coevorden
Intake vitaliteitstherapie60 min75,00 €geen
Vitaliteitstherapie60 / 30 min65,00 / 35,00 €geen
Vitaliteitstraject (small)6x 30 min200,00 €geen
Vitaliteitstraject (regular)6x 60 min380,00 €geen
Vitaliteitstraject intensive (3mnd)12x 60 min720,00 €geen
Sportperformance intake60 min75,00 €geen
Sportperfomance training60 min65,00 €geen
Cursus5 lessen109,00 € p.p.geen

* In geval van business to business zijn de genoemde prijzen exclusief geldende BTW


Vergoedingen
MoVital Emmen en Coevorden hebben contracten en prijsafspraken met de meeste grote zorgverzekeraars met uitzondering van Menzis.  Controleer altijd je zorgpolis voor je vergoeding, je blijft zelf verantwoordelijk voor de betaling. Wij kunnen wel controleren hoeveel fysiotherapie je vergoed krijgt, maar dit is niet altijd kloppend merken wij. Dus controleer altijd ook zelf je vergoeding en geef dit aan ons door.

Fysiotherapie in de basisverzekering (bron: KNGF)
De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering voor iedere Nederlander. De inhoud van dit pakket is wettelijk vastgelegd. Fysiotherapie wordt soms vergoed vanuit de basisverzekering: bij bepaalde aandoeningen, waarvoor veel fysiotherapie nodig is, kunnen volwassenen ná de twintigste behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Bekijk de lijst met deze aandoeningen.

Bij kinderen, tot 18 jaar, met deze aandoeningen (chronische indicatie) worden alle behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Kinderen met andere aandoeningen krijgen (maximaal twee maal) negen behandelingen per aandoening vergoed als dat medisch noodzakelijk is.

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering (bron: KNGF)
Het is dus mogelijk dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een passende aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximumaantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen.

Bekijk hoe de vergoeding van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars is opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt fysiotherapie 100%.

In dit overzicht ziet u hoe fysiotherapie in de polissen van de zorgverzekeraars is opgenomen

Link: fysiotherapie vergoeding per verzekeraar

Populaire cursussen en trajecten

Wil jij meer uit slaap halen en energieker de dag doorkomen, laat slapen dan niet aan toeval over. Analyseer je loopanalyse, voorkom blessures, verminder energielekken en verbeter je prestatie. Leer je juiste oefeningen en opbouw! Een sterke en soepele rug waar je op kunt vertrouwen met minder risico op rugpijn.

Wat zeggen anderen?

Twitter

>