Search
Close this search box.

Kijk voorbij de symptomen pijn, vermoeidheid of angst

 

Waarom voelt jouw lichaam zich zo bedreigd?

Een grote groep mensen heeft dagelijks te kampen met pijn, vermoeidheid of angsten. Soms al jarenlang en zonder een duidelijke verklaring. Ze hebben al meerdere specialisten bezocht, of hun heil in de alternatieve hoek gezocht. Allemaal helpt het vaak wel een beetje, maar helaas tijdelijk. Hooguit verzacht het iets de pijn, door bijvoorbeeld massage, wietolie, tape etc. maar het is geen echte oplossing.

De dagelijkse pijn, vermoeidheid of angst kan zo erg zijn dat het weerhoudt echt te leven. Kunnen doen waar je goed in bent, leuk of belangrijk vindt. Dat waar iemand zo naar kan verlangen, maar nu niet meer kan. Het ontbreekt aan energie, motivatie of bijvoorbeeld veerkracht. Het ontbreekt aan vitaliteit, ons expertise gebied. We helpen ontdekken, scherpstellen en ontwikkelen in wat je de moeite waard vindt, in harmonie met jezelf en anderen.

Pijn is een voorspelling van je lichaam dat een lichaamsdeel in gevaar is! Door gebruik van meerdere (dreiging)meters, ervaring en kennis worden we er steeds beter in, maar het blijft een voorspelling!

Maar wat als de pijn, vermoeidheid of angst zo overheerst?

We moeten eerst leren begrijpen waarom het lichaam deze signalen geeft. Het is duidelijk dat het lichaam iets bedreigends vindt, maar wat? Uit bloedonderzoek, foto’s en andere metingen komt niks. Met de huidige stand van techniek is niets gevonden. Dat maakt het zo frustrerend. Alles zou moeten functioneren! Waarom is jouw lichaam dan niet overtuigd dat het veilig is? Je lichaam blijft immers pijn, vermoeidheid of angst houden. We moeten voorbij de symptomen gaan leren kijken, terug naar de natuur van de mens.

Om te ontdekken waarom jouw lichaam zich zo bedreigd voelt, verkennen we alle relevante basisbehoeften die we als mens hebben. Jouw lichaam heeft een soort dashboard met allemaal dreigingsmeters. Eentje voor stress, binding, erkenning, bewegen, slapen etc.  Allemaal verdienen ze aandacht. Binding in het bijzonder. Als mens hebben we een diep verlangen om bij een groep te behoren en zich daar ook nuttig te voelen.

Eenmaal alle dreigingsmeters in kaart kunnen we ze stuk voor stuk aanpakken. Dat zal niet altijd even makkelijk zijn. Maar duidelijk is dat er iets moet veranderen. Het is zelfs mogelijk dat we een dreigingsmeter opnieuw moeten ijken. Wie ben jij, wat vind jij belangrijk voor jezelf en anderen en handel je daar ook naar?

Wij willen jou helpen weer in harmonie met jezelf en anderen te kunnen groeien en ontwikkelen, leven. Vitaal leven.

Herken jij dit verhaal bij jezelf of ander? Neem dan contact op. Wil je alvast een beetje inzicht in drie van de dreigingsmeters? Doe dan onze test op movital.nl/test-je-vitaliteit.

“Een sessie is succesvol als jij weet wat jij buiten de sessie om kunt doen om met minimale inspanning te werken aan je doel!“.

Anderen bekeken ook: