Search
Close this search box.

Kwaliteit en Keurmerk

McKenzie Instituut Benelux

Het Internationale McKenzie Instituut is een stichting, geregistreerd in Nieuw Zeeland. Het doel van het Instituut is het wereldwijd promoten van het beoordelen, behandelen, onderwijzen en coachen van patiënten met musculoskeletale aandoeningen. Deze filosofie en behandelmethode, ontwikkeld door Robin Anthony McKenzie, zijn wereldwijd bekend als de McKenzie Methode® van Mechanische Diagnose en Therapie® of MDT.

KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie)

Al sinds 1889 behartigt het KNGF voor circa 22.000 aangesloten fysiotherapeuten de belangen op beroepsinhoudelijk, sociaal-maatschappelijk en economisch gebied. Het KNGF heeft als doel om de voorwaarden te scheppen waardoor fysiotherapeutische zorg van goede kwaliteit gerealiseerd wordt, die toegankelijk is voor de gehele Nederlandse bevolking, met erkenning van de professionele deskundigheid van de fysiotherapeut.

BOvV (Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals)

De onafhankelijke Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals (BOvV) is in 2012 als vereniging opgericht om de begeleiding naar vitaliteit verder te professionaliseren. De organisatie heeft drie hoofdtaken:

 

  • Belangenbehartiging van de beroepsgroep
  • Promotie van de beroepsgroep
  • Kwaliteitsbewaking van de beroepsuitoefening