De laatste jaren zien we op alle vlakken in de samenleving dat steeds meer dingen digitaliseren. Nieuwe schoenen, een wasmachine of dat ene boek die je nog op je verlanglijstje had staan. Met een paar drukken op de knop bestellen we het via internet en een korte tijd later heb je de producten thuis. Maar ook online cursussen en opleidingen zijn vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. In een tijd waar we steeds meer mogelijkheden hebben is fysiotherapie op afstand een logische stap. We zijn trots om als MoVital vanaf nu ook zorg op afstand te kunnen aanbieden.

“Fysiotherapie, een fysiek beroep online aanbieden, hoe dan?” 

.Historie: “Fysiotherapeuten zijn van oorsprong heilgymnasten.”

.

Fysiotherapie online, kan dat wel?

Niet alle behandelmethodes lenen zich voor online zorg. Op afstand kun je geen dry needling of shockwave toepassen. Binnen de fysiotherapie zijn er verschillende specialisaties, wij hebben ons gespecialiseerd in de McKenzie methode. Deze behandelstrategie is gericht op zelfredzaamheid. Je leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen jouw klachten zelf weg te nemen, om het herstel zo veel mogelijk te bespoedigen en in de toekomst te voorkomen. Mckenzie therapie leent zich dus uitstekend voor online zorg.

 

Wordt het vergoed?

Ook zorgverzekeraars geloven erin. De online consulten die wij aanbieden worden vergoed door de zorgverzekeraars. (Controleer je polis om te weten hoeveel fysiotherapie behandelingen jouw aanvullende verzekering vergoedt).

 

Hoe werkt Fysiotherapie Online op afstand?

In onderstaande video is te zien hoe een videoconsult in zijn werk gaat.

 

Onze ervaringen tot nu toe

De behandelingen zijn in principe gelijk aan de fysieke behandelingen die jullie van ons gewend zijn. We brengen tijdens elk consult de klachten in kaart en gaan vervolgens op zoek naar een juiste beweging of houding. Verder geven we tips en adviezen en kunnen we vragen beantwoorden.

Wij zijn heel blij dat we de zorg kunnen bieden helemaal in deze tijd. Zo kunnen we mensen blijven helpen op iedere gewenste plek en op flexibele tijden.

 

Overtuigd over Fysiotherapie Online

Wil je gebruik maken van onze online zorg? Je kunt hier direct je eigen afspraak inplannen.

Geschreven door:

Lieke

Fysiotherapeut & McKenzie therapeut i.o.

“Samen werken aan meer vrijheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid met compassie”. 

Contactformulier

2 + 6 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief van MoVital en mis geen blog meer

Anderen bekeken ook:

Wat heb ik gedaan dat ik zo veel pijn en stijfheid heb in mijn nek?

Wat heb ik gedaan dat ik zo veel pijn en stijfheid heb in mijn nek?

In deze blog vertel ik wat ik heb gedaan om minder nekpijn te krijgen. Conclusie:
Langdurig dezelfde houding of veel hetzelfde, vindt je lichaam bedreigend. Pijn en stijfheid zijn manieren van je lichaam om dat duidelijk te maken. Respecteer dat signaal en doe die dag iets anders. In mijn voorbeeld was dat wandelen in een groene omgeving. Even niet achter mijn laptop zitten. Rustig en ontspannen bewegen en tussentijds oefeningen doen!

Lees meer
Zorg voor jezelf, blijf in beweging!

Zorg voor jezelf, blijf in beweging!

We leven vandaag de dag in een onzekere, nare en soms zelfs enge periode. Vele winkels, restaurants en sportclubs hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten met als gevolg grote maatschappelijke en economische consequenties. In deze tijd van onzekerheid kunnen we...

Lees meer