Search
Close this search box.

RunnersHigh

Train om te kunnen hardlopen

Op advies van de therapeut of coach van MoVital kun je hier oefeningen bekijken. Houd je aan de intensiteit en aantal herhalingen die zijn opgegeven en doe alleen de oefeningen die geadviseerd zijn. Blijf zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de oefeningen en aantal herhalingen. Mocht een oefening pijnlijk zijn, laat deze achterwege en neem contact op met een van onze fysiotherapeuten.

Kniehef in ruglig

Kom op de rug liggen en trek een knie op. Het andere been ligt op een verhoging net boven de knieholte. Brace en haal de hak van de grond. Span de bilspier aan en duw het been in de verhoging. Nu komt de bil van de grond af en houd dit vast. Herhaal dit een aantal keer.

Zijplank / sidebend

Kom op je zijde met opgetrokken knieën en steunend op je onderarm. Maak een rechte/neutrale rug en creeer rompstijfheid. Maak met je andere hand een pistool (duim op een rib en vinger op je bekken) ter controle van je neutrale/rechte rug. Duw je elleboog in de grond om jezelf goed uit te lijnen. Breng je heupen iets los van de grond en vervolgens naar voren door je billen aan te passen.

Kettlebell swing

Veel gestelde vragen over de basis van pijnvrij en goed bewegen.

Nee. Het doel van de oefeningen is het gezond houden van het beweegapparaat. Dit zorgt eerder voor pijnverlichting! Probeer de intensiteit en beweeguitslag aan te passen op pijnvrij bewegen. Je lichaam zal je belonen!

Het belangrijkste is dat je elke dag oefeningen doet. Het is verstandig de frequentie (hoeveelheid) te laten afhangen van hoe je je voelt. Stel jezelf de vraag: “Hoe fit ben ik om oefeningen te doen?”

  • Goed: 4 setjes van 3 tot 10 herhalingen
  • Matig: 1 setjes van 3 tot 10 herhalingen
  • Slecht: 1 setje van 3 herhalingen

Vragen over de oefeningen