Search
Close this search box.

De weg naar MVO certificaat!

We zijn ontzettend trots op het verkregen MVO certificaat van de wethouder van de Gemeente Emmen. MVO: maatschappelijk verantwoord ondernemen draait om sociaal en duurzaam ondernemen met ‘impact’: Winst/effect voor de eigen organisatie, maar vooral voor de samenleving! Je zou wellicht denken dat het hier gaat om zonnepanelen, verandering van je wagenpark en verduurzaming van je pand. De visie van MVO is echter het hebben van ‘impact’ op: mens (people), milieu (planet) en de maatschappij / eigen organisatie (profit) 

Geattendeerd door GreenDrinks ZOD

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is altijd (deels onbewust) onderdeel geweest van de visie en bedrijfsvoering van ons bedrijf. Echter zijn we ons nooit bewust geweest van het verkondigen hiervan. Dankzij GreenDrinks Zuidoost Drenthe werden we hier attent op gemaakt om dit juist wél te gaan doen! De aanleiding hiervan was een succesvolle netwerkbijeenkomst die door beide partijen gezamenlijk is georganiseerd. De netwerkborrel was bestemd voor zowel de individu als de organisatie. Het thema hiervan was: ‘’Duurzame inzetbaarheid via de mens’’. GreenDrinks ZOD, de organisatie waar wij al jaren actief lid van zijn, is namelijk het netwerk van mensen die niet alleen duurzaamheid voor het milieu (planet), maar ook de zorg voor de Mens (people) een warm hart toedragen! Dit laatste is juist ons expertise gebied. Ons doel is namelijk om mens en organisatie:

‘’In eigen vrijheid, betrokken en erkend te kunnen blijven bewegen, leren en vitaal te leven!’’

Vanwaar het certificaat?

Het certificaat staat voor drie pijlers, namelijk: mens (people), planet (milieu) en profit (maatschappij en eigen organisatie). Zoals eerder omschreven zijn we een organisatie die zich inzet voor de mens. Dit resulteert intern wel eens tot onze eigen drie P’s. Namelijk: people, people, people. Het maakt de overige twee pijlers niet minder belangrijk!, integendeel zelfs. Het geeft alleen duidelijk weer waar onze expertise ligt!

Dit vertaalt zich concreet in: 

Diensten die volledig gericht en afgestemd zijn op de ontwikkeling van de mens. In de lijn van ‘practice what you preach’, doen we dit natuurlijk zelf ook. Zo houden we ons bezig met interne en externe bijscholing, creëren van een veilige werksfeer, positieve werkidentiteit en medewerkers de ruimte geven om het maximale uit zichzelf te halen. Daarnaast is MoVital sociaal in de omgeving door te investeren in een nauwe samenwerking met huisartsen, zorggroepen, zorgverleners, Fit Sports, kennisinstituut Chivo en de Rugpoli. Regionaal netwerken om kwalitatieve zorg te kunnen en blijven bieden voor patiënten met burn-out, chronische pijn of vermoeidheid. Maar ook het aanbieden van gratis leefstijlworkshops en inloopspreekuren voor zowel fysiotherapie als vitaliteitstherapie. 

Vooral waardering voor onze visie op vitaliteit

Vitaliteit draait om een autonoom en zinvol leven en werk. Het gaat hier over (persoonlijke) groei in harmonie met jezelf en anderen, rekening houdend met dier, plant en planeet. Hier speelt de maatschappij een belangrijke rol in. Het is duidelijk dat de maatschappij grote invloed heeft op ons gedrag. Meer dan we soms denken. Samen creëren wij deze maatschappij. Om onze maatschappij leefbaar te houden hebben we gedragsregels afgesproken, maatschappelijk verantwoord. Het is soms moeilijk om je hierin staande te houden of te voldoen aan de hoge eisen. Het levert soms meer stress op dan we door hebben. Hier ligt onze expertise. Naast het ontwikkelen of herijken van iemands moreel kompas om richting te houden, helpen we mensen met stress door voedselkeuzes, relatie, werk, eenzaamheid etc. Yoga, mindfulness en ontspanning zijn allemaal waardevol, maar wij richten ons meer op de oorzaak. In het bedrijfsleven helpen wij met het kunnen managen van autonomie en zinvol werk bij de werknemer. Autonomie en sociale steun zijn de beste voorspellers voor een lager ziekteverzuim. 

Benieuwd naar wat dit voor jou of je organisatie kan betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak op www.movital.nl of meld je aan voor het gratis inloopspreekuur voor vitaliteitstherapie via https://movital.nl/afspraak-maken-zelf-plannen/ 

Robin Sijbom is Vitaliteitstherapeut bij MoVital. Ik Leer je de tools en vaardigheden om zelfredzaam en weerbaarder te zijn zodat je meer uit jezelf, je sport of je werk kunt halen.” 

 

Anderen bekeken ook: