Search
Close this search box.

Massage

Massagetherapie als onderdeel van een fysiotherapie behandeling. Vooral bij pijnklachten aan spieren, bekend als spierknopen of triggerpoints. Ook voor massagetherapie kunt u terecht bij MoVital

Wat is massage en wanneer wordt het gebruikt?

  • Behandeling bij voornamelijk pijnklachten aan spieren
  • Losmakende handgrepen voor spieren en huid.

Massage is een van de manieren waar een fysiotherapeut uit kan kiezen om het lichaam te behandelen. Er wordt druk uitgeoefend op de huid, spieren, pezen en bindweefsel door middel van verschillende massagetechnieken. Wanneer je last hebt van een pijnlijke of te hoge spierspanning of wanneer je last hebt van het ontstaan van “knolvormige spierverhardingen”. Dit kan soms soepel bewegen of herstel in de weg staan.

1. Toepassing?

Massage kan gebruikt worden om de voorwaarde te scheppen tot oefenen en tot verbeterd bewegen. Het wordt vaak in een behandelplan gebruikt in combinatie met oefentherapie of training. De eventuele aanwezigheid van verhardingen of knopen in de spieren ontstaan mogelijk door ophopingen van afvalstoffen in het weefsel. Het toepassen van verschillende massage technieken ondersteund het afvoersysteem van het lichaam. Schoon en zuurstofrijk bloed krijgt weer ruimte.

2. Massage door de fysiotherapeut

Massage kan onder andere gegeven worden door een fysiotherapeut of (sport)masseur. Een fysiotherapeut gebruikt het als een onderdeel van de behandeling bij (pijn)klacht aan gewrichten en/of spieren. Een (sport)masseur is daarentegen meer expert in het masseren als volledige sessie. Het gaat dan om ontspanning, preventie of algeheel herstel na een zware training. Bij pijnklachten kunt u het beste bij de fysiotherapeut terecht.

3. Massage wordt gebruikt binnen de fysiotherapie bij de volgende redenen:

  • Verbeteren van de lokale doorbloeding
  • Zorgen voor ontspanning of aanspanning in de spieren
  • Verbeteren van de afvoer van afvalstoffen
  • Toename van de interne mobiliteit
  • Het verminderen van spierknopen
  • Pijn laten afnemen

4. Geschiedenis

Het woord massage komt van Arabische woord ‘Mass’ wat druk betekent. Massage is naar het Westen gehaald door Fransen die in de 19e eeuw naar China zijn geweest. Massage werd in die tijd uitgeoefend in onder andere China, India, Arabië, Griekenland, Italië en Egypte. In deze landen is de vorm van therapeutische massage ontstaan, zoals we dit in de fysiotherapie nu nog steeds kennen

5. Wordt het vergoed?

Massagetherapie valt onder reguliere fysiotherapie. U bent dus verzekerd wanneer fysiotherapie therapie in uw aanvullende pakket is opgenomen. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven en vergoedingen.

4. Afspraak maken?

U kunt direct een afspraak reserveren en beheren via onze online portal. Klik hier voor het maken van een afspraak.