Iedereen wenst elkaar gelukkig Nieuwjaar, maar hoe word je eigenlijk gelukkiger? Er zijn al veel boeken over geschreven, maar er blijkt geen algemeen recept te zijn. De wetenschap is hier helder in. Niemand is gelijk en niet iedereen streeft het zelfs na. Toch bestaat het beeld dat iedereen dit zou moeten willen. De media staat vol met voorbeelden van gelukkige en succesvolle mensen. Maar…. dit zijn de opvallende mensen, die verkopen of hogere kijkcijfers geven. Dit creëert een verkeerde afspiegeling van de werkelijkheid. Het is namelijk maar een hele kleine groep.

We maken elkaar gek!

Volgens vitaliteitstherapeut Peter Hagel van MoVital is geluk niet iets wat je vindt door na te jagen. Het is hooguit een bijvangst van een goed leven. Inmiddels geeft de wetenschap genoeg aanwijzingen wat nodig is voor een goed leven. Zo weten we dat er (psychologische) basisbehoeften zijn die ingevuld moeten zijn om te kunnen leven in plaats van overleven. Dan pas kun je werken aan een goed leven door richting te geven. Voor de één is dat een passie, voor de ander is dat een specifiek doel, zoals gezondheid waar iemand zich mee identificeert of een morele code (normen en waarden). Begeleiding en iemand hier echt in helpen is een vak. Het vak van de vitaliteitscoach of -therapeut.

Binding tegenover eenzaamheid is één van de basisbehoeften. MoVital organiseert een workshop “Ben JIJ wel gelukkig?” waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. Twee keer per jaar organiseert MoVital een dagje uit voor ouderen in een verzorgingstehuis te Emmen. De laatste keer hebben ze dit gedaan in samenwerking met de Zonnebloem, afdeling Rietlanden. Met groot succes.

Inmiddels is het een landelijke campagne geworden, #BOvVGelukkig2019. Collega vitaliteitscoaches aangesloten bij de beroepsgroep BOvV geven ook de workshop met elk hun eigen goede doel. In de workshop leer je een selectie te maken van jouw doelen die passen bij een goed leven. Daarbij ga je naar huis met praktische tips om focus en wilskracht te verhogen. Je kunt meteen aan de slag en heb je een leven lang baat bij! Voor opgave en meer informatie ga je naar movital.nl/vitaliteit.

VIDEO: Wat kun je verwachten tijdens de workshop “Ben JIJ wel gelukkig?

15 januari 19u tot 20u
Kosten: € 12,50

Anderen bekeken ook:

De weg naar MVO certificaat!

We zijn ontzettend trots op het verkregen MVO certificaat van de wethouder van de Gemeente Emmen. MVO: maatschappelijk verantwoord ondernemen draait om sociaal en duurzaam ondernemen met ‘impact’: Winst/effect voor de eigen organisatie, maar vooral voor de...

Lees meer
Gezond 2019 starten met de tips van een leefstijlcoach

Gezond 2019 starten met de tips van een leefstijlcoach

Tijdens een interview op RTL nieuws noemt Meijke van Herwijnen namens de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches vijf tips om het jaar goed te starten. De moeite waard om te delen!
We leggen de tips een voor een uit en maken het toepasbaar om ze direct in te kunnen zetten. De start van het nieuwe jaar gaat namelijk voor velen gepaard met goede voornemens. De een slaagt erin om het gewenste resultaat met blijvend succes te halen. Maar voor velen geldt dat het lastig is om te starten, laat staan om het te volhouden. ‘’out of the blue’’ starten is doorgaans niet ‘de beste’ manier. Nadenken over het proces en jezelf iets meer voorbereiding geven kan ontzettend nuttig zijn.

Lees meer
Dankbaarheid als medicijn tegen eenzaamheid

Dankbaarheid als medicijn tegen eenzaamheid

Rondom kerst wordt veel aandacht geschonken aan eenzaamheid. Dit kan heel mooi uitpakken, maar sommige mensen ervaren het als pijnlijk, vermoeiend of zelfs beangstigend. Het opdringen van de “kerstgedachte” kan dan zelfs averechts werken. Graag neem ik je mee hoe je het grijpbaarder kunt maken.

Lees meer