Iedereen wenst elkaar gelukkig Nieuwjaar, maar hoe word je eigenlijk gelukkiger? Er zijn al veel boeken over geschreven, maar er blijkt geen algemeen recept te zijn. De wetenschap is hier helder in. Niemand is gelijk en niet iedereen streeft het zelfs na. Toch bestaat het beeld dat iedereen dit zou moeten willen. De media staat vol met voorbeelden van gelukkige en succesvolle mensen. Maar…. dit zijn de opvallende mensen, die verkopen of hogere kijkcijfers geven. Dit creëert een verkeerde afspiegeling van de werkelijkheid. Het is namelijk maar een hele kleine groep.

We maken elkaar gek!

Volgens vitaliteitstherapeut Peter Hagel van MoVital is geluk niet iets wat je vindt door na te jagen. Het is hooguit een bijvangst van een goed leven. Inmiddels geeft de wetenschap genoeg aanwijzingen wat nodig is voor een goed leven. Zo weten we dat er (psychologische) basisbehoeften zijn die ingevuld moeten zijn om te kunnen leven in plaats van overleven. Dan pas kun je werken aan een goed leven door richting te geven. Voor de één is dat een passie, voor de ander is dat een specifiek doel, zoals gezondheid waar iemand zich mee identificeert of een morele code (normen en waarden). Begeleiding en iemand hier echt in helpen is een vak. Het vak van de vitaliteitscoach of -therapeut.

Binding tegenover eenzaamheid is één van de basisbehoeften. MoVital organiseert een workshop “Ben JIJ wel gelukkig?” waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. Twee keer per jaar organiseert MoVital een dagje uit voor ouderen in een verzorgingstehuis te Emmen. De laatste keer hebben ze dit gedaan in samenwerking met de Zonnebloem, afdeling Rietlanden. Met groot succes.

Inmiddels is het een landelijke campagne geworden, #BOvVGelukkig2019. Collega vitaliteitscoaches aangesloten bij de beroepsgroep BOvV geven ook de workshop met elk hun eigen goede doel. In de workshop leer je een selectie te maken van jouw doelen die passen bij een goed leven. Daarbij ga je naar huis met praktische tips om focus en wilskracht te verhogen. Je kunt meteen aan de slag en heb je een leven lang baat bij! Voor opgave en meer informatie ga je naar movital.nl/vitaliteit.

VIDEO: Wat kun je verwachten tijdens de workshop “Ben JIJ wel gelukkig?

15 januari 19u tot 20u
Kosten: € 12,50

Anderen bekeken ook:

“Het lukt mij niet om een oefening te blijven doen”

Waarom houd ik het niet vol? Dat komt omdat wij eigenlijk 95% van ons gedrag gedurende de dag onbewust doen. Het klinkt heel veel, maar wij denken niet meer over elke handeling na. We doen het gewoon. Vergelijk je eerst rijles maar is met hoe je nu autorijdt. Nu denk...

Lees meer