Search
Close this search box.

Keuze nieuwe zorgverzekering 2019

Er gebeurt veel binnen de zorg, met name binnen de fysiotherapie. De invloed van de zorgverzekeraars groeit elk jaar steeds verder. Movital en alle andere praktijken krijgen van de zorgverzekeraars een scala aan maatregelen zoals onrealistische administratie eisen die ten koste gaan van uw behandeltijd. Protocollair werken, lage tarieven (gemiddeld 30% onder de kostprijs), gemiddeld aantal behandelingen per patiënt (behandelindex) en plafond beheersing maakt dat werken met een contract voor Movital Emmen en Coevorden bijna niet meer te doen is.

Steeds meer fysiotherapeuten kiezen er daarom voor om selectief contracten te tekenen. Op die manier denken wij goede kwalitatieve zorg te kunnen blijven verlenen. De inhoud van de zorgcontracten is per verzekeraar verschillend maar scheelt heel weinig. Er is geen echte marktwerking.


In de afbeelding hieronder ziet u hoeveel macht de 4 grootste zorgverzekeraars hebben. 86.5 % van de markt is in handen van Achmea, VGZ, Menzis en CZ.

Movital heeft geen contracten voor 2019 met Menzis en CZ. U kan wel bij ons terecht voor een consult, maar u dient de rekening zelf in te dienen bij uw verzekeraar. U krijgt dan een deel van de rekening vergoed (lees uw restitutie voorwaarden).

 

Er zijn verschillende verzekeringen in Nederland

De informatie op de websites van de zorgverzekeraars over de vergoedingen bij contractvrije zorg is erg summier en niet volledig te noemen. Tevens zijn de aangeboden vergelijkingssites niet objectief genoeg. Daarom hebben wij hieronder eerlijke en objectieve informatie over de verschillende verzekeringen en polissen en vergoedingen voor u genoteerd. De meeste verzekeringen zijn een naturaverzekeraar. Zij hanteren drie soorten pakketten:

– Budget polis

Is niet anders dan een uitgeklede natura polis

– Natura polis

Beperkte keuzevrijheid. 100% bij gecontracteerde zorgverlener en 65-80% bij niet gecontracteerde zorgverlener.

– Restitutie polis

Keuzevrijheid. 100% vergoeding marktconform tarief (alleen basis verzekering)

 

Aanvullende verzekering

Deze is per zorgverzekeraar erg verschillend. Vergelijk op tijd en kies een passende polis. Maar belangrijk is dat een restitutie polis vaak alleen voor de basisverzekering geldt en niet voor de aanvullende polis. De vergoeding is dan ook vaak 70% van marktconform tarief en is dus gewoon hetzelfde als een natura polis.

Er zijn duizenden polissen in Nederland. Daarom begrijpen wij uiteraard goed dat u door het bomen het bos niet meer kan zien om de juiste uit te kiezen.

Restitutieverzekeraars

Deze bestaan ook. Zij hanteren geen verschil in natura en restitutie. Maar zijn altijd restitutie in de basis en de aanvullende verzekeringen. De vergoeding van deze verzekeraars zijn 100% van het marktconforme tarief. Deze verzekeraars zijn voor u als klant het meest interessant.

Resultaten onderzoek klanttevredenheid zorgverzekeraars | Wij moeten als fysiotherapeuten minimaal een 8 scoren, wie doet dat als zorgverzekeraar?

Belangrijk!

Het zijn namelijk nog de kleinere verzekeringen die de mens nog normaal en met respect behandelen. Je hoeft je niet meer druk te maken wat wel en niet vergoed wordt want zij hanteren geen verschil in de basis en aanvullende dekking.

Alles is 100% marktconform vergoed en je mag zelf kiezen waar jij heen wilt. Dus zowel de gecontracteerde zorg als de niet gecontracteerde zorg.

De zuivere restitutie verzekeringen zijn:

Onvz, Pno zorg, VvAA, Ohra en Nationale Nederlanden (vroeger Delta Loyd). Alle andere zorgverzekeringen zijn een natura verzekering. Bij niet gecontracteerde zorg betaalt u zelf de rekening en dient u deze zelf in bij uw zorgverzekeraar.

 

Wij, het team Movital staan voor u klaar in 2019

U heeft nog 3 dagen om online een duurzame keus te maken voor het aankomende jaar.

 

*bronnen:

  • www.poliswijzer.nl 
  • www.zorgwijzer.nl

Bjorn Schepers is fysiotherapeut bij MoVital in Emmen en Coevorden. Na zijn opleiding fysiotherapie heeft hij zich gespecialiseerd in de McKenzie methode als geregistreerd McKenzie therapeut. Daarnaast heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan bij MoVital in de (sport)revalidatie onder leiding van vitaliteitstherapeut en fysiotherapeut Peter Hagel. Zelf is Bjorn actief in devvolleybal als speler en bestuurslid. Zijn slogan: “Ik coach en help je om het motto “gewoon doen” weer te kunnen en durven uitspreken!”.

Anderen bekeken ook: