Search
Close this search box.

Recensie fysiotherapie: schouder revalidatie na SLAP-laesie

Voor mijn blessure aan mijn schouder was ik een basketballer in Emmen bij E.B.V. Mustangs. Ik was de spelverdeler en schutter van het team. Daarnaast deed ik veel aan fitness, met name conditie en krachttraining. In een uitwedstrijd probeerde ik de bal te stelen van de tegenstander en legde mijn hand op de bal, op het moment dat ik mijn hand op de bal legde

Hallo mijn naam is Marphy Bloemberg

Voor mijn blessure aan mijn schouder was ik een basketballer in Emmen bij E.B.V. Mustangs. Ik was de spelverdeler en schutter van het team. Daarnaast deed ik veel aan fitness, met name conditie en krachttraining.

In een uitwedstrijd probeerde ik de bal te stelen van de tegenstander en legde mijn hand op de bal, op het moment dat ik mijn hand op de bal legde zette de tegenstander zijn lichaam achter de bal en moest ik opeens een heel lichaam tegenhouden met één arm. Hierdoor is mijn arm uit de kom gegaan en kon ik niet meer verder. Een SLAP (scheur kraakbeenring  schouder) als gevolg.

4 December 2015 heb ik mijn operatie gehad. Nu zitten er 5 pluggen in mijn schouder en daarna moest ik gaan revalideren. Dankzij een tip van Remi Grooten ben ik naar fysiotherapie praktijk MoVital in Emmen gegaan. Daar heeft fysiotherapeut Bjorn Schepers mij verder begeleid.

Het is inmiddels april 2016 en ik ben verder gekomen dan dat ik had gedacht met de schouder revalidatie. Na alle inspanningen en oefeningen die ik heb gedaan betaalt het zich eindelijk terug. Ik kan weer normaal bewegen met een paar kleine beperkingen, zoals dat ik mijn arm nog niet volledig kan bewegen (mist nog 10%), maar daar zijn we nog mee bezig om dat zo goed en sterk mogelijk te krijgen.

Ik hoop binnenkort weer alles te kunnen oppakken wat ik voorheen deed. Het basketballen en de krachttraining in de sportschool. Daar gaan Bjorn en ik samen aan werken, maar het meeste zal ik zelf moeten doen, want als je het echt wilt moet je er ook keihard voor gaan. Het is maar hoe graag je het wilt. Hieronder een filmpje van mijn eigen training in de fitness.

Geschreven door: Marphy Bloemberg