Nieuwsbrief

Duurzaam betekent ook delen. Daar hoort delen van kennis ook bij. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de fysiotherapie en vitaliteit.

Bedankt voor uw interesse of invullen van ons contactformulier. Als u ons contactformulier hebt ingevuld, zullen wij zo snel mogelijk reageren. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in onze nieuwsbrief.

Onderwerpen in een nieuwsbrief zijn bijv.:

  • Nieuws en blogs over fysiotherapie of vitaliteit
  • Tips over vitaliteit of zelfbehandeling
  • Ontwikkelingen MoVital
  • Recensies en kwaliteitsbeoordeling MoVital
  • Update project duurzaam met inzameling voor het gekozen goed doel
  • Komende cursussen over leefstijl, vitaliteit, gezondheid of sport
  • Acties met kortingen voor bijvoorbeeld een cursus

Willekeurige blogs

Nieuwe kruisbanden en nu? Operatie en revalidatie

Ik viel en wist gelijk dat er iets mis was
22 April deed ik mee aan een obstakel run waar ik 200 meter voor de finish kwam te vallen. Ik gleed terug toen ik over een schutting wou klimmen en toen ik weer de grond raakte voelde ik een harde krak in mijn knie en helse pijn. In het ziekenhuis bleek al snel dat ik geen botbreuk had. Daar was ik in eerste instantie erg blij mee…

Lees verder »

Geluk deel 1: Roeping nodig om gelukkig te worden?

Sommige mensen lijken gemaakt te zijn voor een bepaalde rol in het leven. Het kan in het werk (een beroep) zijn, maar ook privé (als ouder). Ze floreren in dat deel en het past zo goed, dat het wel zo bedoeld moet zijn. Ze hebben hun roeping gevonden, zo wordt vaak gesteld. De meesten van ons willen wel floreren en het is interessant om te weten of we daarvoor onze roeping moeten zoeken.

Lees verder »

Je bent wat je slaapt deel 2: Memento

De tendens om korter te slapen om maar niets van het leven te hoeven missen, werkt averechts. Hoe beter je slaapt, hoe meer je herinnert van de gebeurtenissen die ook echt indruk hebben gemaakt. Uiteindelijk ben jij een collectie van herinneringen en emoties. Aangezien juist slapen ervoor zorgt dat deze worden opgeslagen, ben je letterlijk wat je slaapt.

Lees verder »

Ben je tevreden over afgelopen jaar?

Alweer 365 dagen verder. Weet je nog wat je allemaal beleeft en gedaan hebt? Hoe mooi zou het zijn als we wat vaker stil zouden staan bij alle leuke en minder leuke momenten. Kijk per situatie hoe je eruit bent gekomen. Wat was mogelijke een positieve uitkomst? Ontdekken waar je goed in bent en dit ook nadrukkelijk inzetten helpt om met (meer) tevredenheid terug te kijken. Het verhoogt je zingeving en voldoening en levert een positieve emotie op. Laat het wat minder vanzelfsprekend zijn en ga aan de slag met je sterke eigenschappen. Ga bewust een situatie creëren en laat je sterke kanten tot z’n recht komen.

Lees verder »

Je bent pas succesvol als je een burn-out hebt gehad

We leven in een maatschappij waarin hard werken hoort. Een maatschappij waarin als je maar hard genoeg werkt, je alles kunt bereiken. Je hoort er namelijk pas bij als je een burn-out hebt gehad. Maar wat als je na je herstel nog steeds niet de oude bent? Je doet en laat er veel voor, maar er ‘ontbreekt’ nog steeds iets. Je moet je daarmee ook sterk afvragen of je weer op dat punt gaat komen, maar ook of je dit überhaupt wel wilt.

Lees verder »

Gezond 2019 starten met de tips van een leefstijlcoach

Tijdens een interview op RTL nieuws noemt Meijke van Herwijnen namens de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches vijf tips om het jaar goed te starten. De moeite waard om te delen!
We leggen de tips een voor een uit en maken het toepasbaar om ze direct in te kunnen zetten. De start van het nieuwe jaar gaat namelijk voor velen gepaard met goede voornemens. De een slaagt erin om het gewenste resultaat met blijvend succes te halen. Maar voor velen geldt dat het lastig is om te starten, laat staan om het te volhouden. ‘’out of the blue’’ starten is doorgaans niet ‘de beste’ manier. Nadenken over het proces en jezelf iets meer voorbereiding geven kan ontzettend nuttig zijn.

Lees verder »